Eveniment

Turnu Măgurele, orașul cel mai afectat de Codul roșu / Prefectul Haralambie Epure s-a asigurat că situația se remediază

Deși municipiul Turnu Măgurele nu s-a regăsit printre localitățile vizate de codurile roșii succesive, emise în cursul nopții de duminică de meteorologi, acesta a fost cel mai afectat de fenomenele meteo periculoase. Rețeaua de electricitate a fost avariată la nivelul întregului oraș, la fel și cea de alimentare cu apă, mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic, unii chiar scoși din rădăcină, acoperișurile au fost smulse și mașinile au fost avariate.

Pentru a se asigura că lucrurile reintră în normal, prefectul județului Teleorman s-a deplasat la primele ore ale zilei de luni, la Turnu Măgurele, unde a avut o serie de întâlniri cu primarul localității, Dănuț Cuclea, și cu factori de decizie implicați, pentru a face o primă evaluare a pagubelor provocate de fenomenele meteo extreme. Astfel, prefectul a luat legătura cu conducerea furnizorului de apă și cu cei ai furnizorului de electricitate pentru soluționarea în timp cât mai scurt a problemelor de urgență maximă.

“În municipiul Turnu Măgurele, fenomenele meteorologice de azi-noapte au provocat, din păcate, foarte multe pagube. De aceea, la primele ore ale zilei, m-am deplasat în localitate pentru a mă asigura că lucrurile intră pe făgașul normal.

În urma discuțiilor cu primarul Dănuț Cuclea, cu directorii societăților de distribuție a energiei electrice și a apei potabile, dar și cu managerul spitalului municipal, pot spune că, în mare parte, situația s-a remediat.

La spital alimentarea cu energie electrică a fost asigurată cu ajutorul generatorului, iar la nivelul întregului oraș, majoritatea defecțiunilor au fost remediate, urmând ca, pe parcursul zilei, echipele de intervenție să rezolve și celelalte probleme.

Îi asigur pe teleormăneni că autoritățile locale și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pe care îl coordonez, monitorizează situația și pun în aplicare planul de măsuri adoptat, astfel încât gestionarea situațiilor de urgență la nivelul județului Teleorman să se facă în mod eficient”, a transmis prefectul de Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.