Sport

Turneul Campionilor a avut loc la Alexandria

O competiție unică prin structura sa, Turneul Campionilor la fotbal-tenis, a avut loc duminică, 18 decembrie, la Sala PECO din Alexandria.

La eveniment au participat sportivi legitimați la 6 echipe, după cum urmează: Athletic Slatina (județul Olt), Olimpic Pitești (județul Argeș), Comexim R Lupeni (județul Hunedoara), Cobra Topaz București, Viitorul 003 Alexandria și Millenium Alexandria.

Conform regulamentului statuat de câțiva ani, la Turneul Campionilor, considerat o veritabilă competiție a prieteniei, se trag la sorți formulele de echipă în care se evoluează, neținându-se cont de formalitatea respectării legitimațiilor oficiale. Se utilizează, totuși, structura unei partide care are în compunere jocuri de triplu, dublu și simplu, în această ordine.

Lesne de înțeles că rezultatele în sine, ca și clasamentele întocmite, trec pe plan secund, mai important fiind aspectul de camaraderie și de promovare a spiritului sportiv și de fair-play. Echipa feminină de la Viitorul 003 Alexandria, cu Florina Chiar și Paula Paraschiv în prim-plan, a făcut spectacol, dincolo orice alte considerente, pregătirea fetelor pentru următorul sezon competițional fiind un obiectiv secundar, dar important în context.

Turneul Campionilor a fost organizat de către Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Teleorman, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman, dar și cu Federația Română de Fotbal-Tenis, Cluburi și Asociații Județene.

Forul național de resort a delegat arbitri pentru Turneul Campionilor și a felicitat implicarea constantă a instituțiilor teleormănene, în promovarea fotbal-tenisului. Anul 2016 poate fi considerat, pe bună dreptate, cel mai bun din istoria fotbal-tenisului teleormănean, după cele cinci medalii de aur obținute de sportivele noastre, la Campionatele Mondiale care au avut loc la Nicosia, în Cipru. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.