Eveniment

Tulburelul aglomerează Urgenţele

Apariţia timpurie a tulburelului a dus la aglomerarea serviciului de urgenţe al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, precum şi al Serviciului de Ambulanţă Teleorman, asta pentru că în doar două zile, în week-end, nici mai mult, nici mai puţin de 22 de persoane au ajuns la camera de gardă, duse de ambulanţă, în vederea primirii de îngrijiri medicale, asta în urma corecţiilor fizice primite, violenţe produse pe fondul consumului excesiv de alcool. Alte 11 persoane însă au nevoie de îngrijiri medicale cauzate de consumul de alcool, acestea fiind duse la camera de gardă în stare avansată de ebrietate. Cadrele medicale spun că scenariul este aproape identic, în fiecare toamnă. Culesul viilor duce la creşterea numărului pacienţilor care exagerează în privinţa consumului de alcool sau al pacienţilor victime ale celor care nu au limită la băutură şi apoi devin violenţi. Astfel de pacienţi aglomerează şi mai mult serviciul de urgenţă, de multe ori cei la un pas de comă alcoolică fiind recalcitranţi atât cu personalul medical, dar şi cu ceilalţi pacienţi.  Mulţi ajung să aibă mai multe prezentări în serviciul de urgenţă, fiind transferaţi chiar şi spre alte spitale pentru tratament de specialitate.

Pe lângă concentraţia mare de alcool din sânge, persoanele în cauză ajung la această unitate şi cu diverse traumatisme, medicii fiind nevoiţi să aştepte până când bolnavii se trezesc din beţie pentru a putea interveni.

În altă ordine de idei, în week-end, Salvarea a intervenit în total la circa 400 de cazuri, cele mai multe fiind pentru pacienţi care au acuzat pusee hipertensive, accidente cardiovasculare cerebrale sau tulburări cardiace. Peste 50 de cazuri au reprezentat căderi de la înălţime sau alte accidente, precum şi persoane cu viroze respiratorii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.