Eveniment

Trupa “Hara” a făcut atmosferă la Alexandria

HaraCarmen Dumitrescu

Cele trei seri de distracţie incluse în Festivalul Verii s-au încheiat. Organizatorii speră că evenimentul se va repeta în fiecare vară, consumatorii de mici şi bere fiind destul de numeroşi la Alexandria. Dacă în primele două seri de spectacol, publicul amator de rock sau hip-hop n-a fost atât de numeros pe cât se aşteptau organizatorii, cea de-a treia seară a fost realmente incendiară. Cei de la Ansamblul Brâuleţul din Saelele au reuşit să atragă atenţia publicului prezent, prin talentul remarcabil al dansatorilor şi interpreţilor de foclor teleormănean. Ulterior, pe scenă au urcat cei la la trupa Hara, care au susţinut realmente un spectacol incendiar care a adus aproape de scenă public extrem de numeros şi de entuziast.

De altfel, s-a putut observa cu uşurinţă că piesele trupei sunt foarte cunoscute şi apreciate de alexăndreni, astfel că trupa a fost singura dintre cele invitate să cânte la Summmerfest căreia i s-a solicitat bis de către public. La final, solistul Flavius Buzilă a declarat că s-a simţit extraordinar la Alexandria şi că îşi doreşte să mai revină aici, unde publicul s-a dovedit a fi extrem de receptiv la mesajele formaţiei:  “A fost prima oară când am cântat aici şi atunci când vii să cânţi pentru prima oară într-un oraş nu ştii la ce să te aştepţi. Dar publicul alexăndrean mi s-a părut foarte cald şi a reacţionat foarte bine. “Hara” are foarte multe proiecte pe care lumea nu le ştie, probabil e şi vina noastră, că nu le-am promovat  cum trebuie. Pe de altă parte, presa e atentă la cu totul şi cu totul alte subiecte. De exemplu în 2009 am câştigat un concurs foarte important în Statele Unite şi  când un ziar important ne-a contactat , le-am spus asta şi ne-au zis că nu pot scrie despre asta, dacă nu ne-am spart capul sau n-am avut vreun  accident de maşină. Ăsta e un fapt real… Noi participăm la festivaluri din ţară, acum ne-am întors din Statele Unite, unde ne-am simţit foarte bine . La Alexandria, m-am simţit bine. Eu  recunosc că am o problemă că la orice concert din ţară nu scap de mirosul de mici, care e exact lângă scenă şi de multe ori e destul de deranjant. Eu n-am o problemă că se mânăncă mici la concertele nostre. Dar e important să plasezi locaţiile în care se mănâncă mici mai departe de scenă. Atât. Şi afară se întâmplă lucrurile astea, dar acolo, tarabele cu produse de genul ăsta erau situate la distanţă de locul unde se desfăşoară efectiv spectacolul. Din păcate la noi lumea s-a obişnuit că merge oricum, deşi nici nu-şi asumă nimeni riscul să încerce o nouă reţetă. Noi am avut doi ani foarte grei , 2010 – 2012… Au fost nişte ani în care nu că ne-am gândit să renunţăm, dar ne-am pus problema să ne continuăm cariera muzicală în altă ţară. După care ne-am dat seama că nici atitudinea asta nu e bună. Pentru că aici ne-am născut şi cred că România are nevoie de mesajul nostru. Acum ne-am deschis mult mai mult pentru piaţa muzicală din afară şi avem satisfacţii ceva mai mari. În felul ăsta ne simţim mult  mai bine… ”

Potrivit organizatorilor, Summerfestul are şanse mari să fie organbizat la Alexandria şi anul viitor. Tom Crângureanu, prezentatorul evenimentului, a demonstrat în toate cele trei seri de spectacol că ştie să mobilizeze publicul şi a declarat că îşi doreşte să revină la Alexandria, unde oamenii i s-au părut calzi, primitori şi cu simţul umorului: “Mie serile de spectacol petrecute la Alexandria mi s-au părut speciale. Din punctul meu de vedere, fiecare seară a avut un alt public. Iar cel mai numeros a fost în ultima seară. Dar fiecare din cele trei seri a fost specială în felul ei, pentru că a mobilizat alte categorii de public. Dacă ar fi să dau o notă de final festivalului de la Alexandria, comparativ cu alte festivaluri de gen din ţară, cred că ne situăm undeva la nivel de 10. Fiecare zonă din ţară are particularităţile ei. Sunt anumite zone unde prind anumite trupe şi zone unde nu prind. Oamenii mi s-au păruit extrem de primitori. M-am plimbat prin oraş şi am văzut că oamenii sunt deosebiţi. Aşa că dacă mai sunt invitat o să mai revin la Alexandria. ”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.