Eveniment

Trofeul “Pe deal la Teleormănel” a fost acordat unei eleve din Maramureş

trofeuMonica DUMITRESCU

14 tineri interpreţi de muzică populară din toate zonele ţării au intrat în competiţia pentru obţinerea premiilor puse la bătaie de organizatori în cadrul celei de-a 47-a ediţii a Festivalului Naţional “Pe deal la Teleormănel”, organizată la Alexandria în perioada 27-29 septembrie 2016.

Cel mai râvnit premiu, trofeul “Pe deal la Teleormănel” a fost obţinut de Andreea Ghiţiu, o tânără de numai 17 ani, elevă din judeţul Maramureş.

Premiul I a revenit Simonei Mazăre – 21 ani, studentă, din Botoşani, premiul al doilea a fost obţinut de Florin Ştefan-22 ani, student, jud. Dâmboviţa, iar premiul al treilea a revenit lui Gabriel Gorjanu -27 ani, inginer, jud.Gorj.

Pe podiumul ediţiei din acest an a celui mai longeviv festival naţional de muzică populară românească a urcat şi unul din cei doi teleormăneni selectaţi de juriu pentru concurs. Este vorba despre Daniel Cătălin Turică –  31 ani, cântareţ bisericesc, care a câştigat inimile publicului şi a obţinut premiul de popularitate.

Au mai fost acordate premiul “Alexandru Dachin” lui Mihai Hrincescu – 27 ani, editor imagine, din jud. Suceava şi premiul Radio România Actualităţi, Adrianei Iozefina Furikova – 29 ani, consilier Ambasada Slovaciei la Bucureşti, din jud. Bihor.

Laureaţii au primit plachete şi premii în bani astfel: Trofeul “Pe deal  la Teleormănel” – 4.000 Ron; Premiul I – 3.000 Ron; Premiul II – 2.000 Ron; Premiul III – 1.500  Ron; Premiul de popularitate -1.000  Ron; Premiul “Alexandru Dachin” –  600 Ron; Premiul Radio România pentru autenticitatea repertoriului – o înregistrare gratuită la radio. Evenimentul a fost organizat de de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale în parteneriat cu Primăria Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.