Eveniment

Trofeul “Pe deal la Teleormănel” a ajuns anul acesta în Bistriţa Năsăud – Două teleormănence, pe podiumul Festivalului Naţional “Pe deal la Teleormănel”

festivalMonica DUMITRESCU

Câştigătorii concursului de muzică populară desfăşurat în cadrul celei de-a 45-a ediţie a Festivalului Naţional “Pe deal la Teleormănel” au fost anunţaţi, vineri, 17 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de membri ai juriului la Alexandria. Potrivit acestora, Trofeul “Pe deal la Teleormănel” a fost acordat anul acesta interpretei Cristina Ionela Bugnar, din Bistriţa Năsăud. Premiul I a fost acordat pentru doi interpreţi, Cristian Tomoni, din Timiş, şi Ioana Bogdan din Sibiu, premiul al doilea pentru Florin Mihalache din Bucureşti şi Liviu Olteanu din Craiova, iar premiul al treilea Alinei Ureche din Republica Moldova.

Au mai fost acordate premiul Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman pentru Andreea Ursulescu din Timiş, premiul “Alexandru Dachin” teleormănencei Alina Mariana Bălan şi premiul de popularitate, adjudecat tot de o teleormăneancă, Cristina Daniela Neagu.

Potrivit reprezentanţilor juriului, competiţia din acest an a fost foarte mare având în vedere numărul record al concurenţilor, dar şi pregătirea şi talentul de care aceştia au dat dovadă. La preselecţie au participat peste 40 de interpreţi din toate zonele etnofolclorice ale ţării, din Teleorman participând 8 interpreţi, număr fără precedent în istoria festivalului. Doar aproximativ jumătate dintre participanţii la preselecţie au primit girul juriului pentru a intra în concursul propriu zis desfăşurat joi, 16 octombrie. Juriul din acest an a fost condus de Florentina Satmari, şi a avut în componenţă specialişti în folclor, dar şi reprezentanţi ai Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, organizatorul festivalului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.