Eveniment

Trofeul Festivalului de colinde, câştigat de Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”

juriuMonica DUMITRESCU

Primăria municipiului Alexandria a organizat marţi, 8 decembrie, prima ediţie a Festivalului de colinde, obiceiuri şi tradiţii româneşti de iarnă, un proiect ce are ca principale obiective: cunoaşterea valorilor fundamentale ale folclorului românesc, cunoaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, păstrarea notei de autenticitate şi originalitate a tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, descoperirea şi culegerea de folclor autentic.

20 de grupuri din grădiniţele, şcolile gimnaziale şi liceele din Alexandria s-au înscris în competiţia pentru obţinerea trofeului şi premiilor festivalului. Un juriu din care au făcut parte cunoscuţii interpreţi de muzică populară Floarea Calotă şi Florea Ologeanu, prof. Flori Aurel de la Palatul Copiilor, consilierul local Silvia Cobârlie şi reprezentantul primăriei Alexandria Eugen Delcea, a stabilit ca Trofeul primei ediţii a acestui festival să fie acordat grupului de elevi de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”.

Au mai fost acordate premiile I, II, şi III pentru fiecare secţiune a concursului, colinde şi tradiţii populare de iarnă, la fiecare categorie de vârstă.

La categoria preşcolari, toate premiile acordate au revenit grupurilor de copii de la Grădiniţa nr. 6 din Alexandria. La categoria 7-11 ani premiul I a fost acordat Şcolii Gimnaziale nr. 5, iar premiul II grupului de copii de la Şcoala de Artă.

La categoria 12-15 ani premiul I a fost acordat Şcolii Gimnaziale “Alexandru Colfescu”, iar premiul II Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Alexandria.

La categoria 16-18 ani, câştigători au fost elevii Colegiului Naţional “Al D Ghica” – locul I şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, locul II.

Colindătorii au primit cărţi, decoraţiuni de Crăciun, mere şi covrigi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.