Politic

Trimişi de popor în Parlament, aleşii lucrează pentru propriile interese

parlament1După ce şi-au votat legea pensiilor speciale, care le aduce în plus o indemnizaţie de până la 4500 lei, la vârsta pensionării, în funcţie de numărul de mandate, aleşii neamului pun la cale altă lege care să le aducă foloase după terminarea mandatului de deputat ori senator.

În acest sens, senatorul PSD Sorin Bota a iniţiat un proiect de lege prin care vechimea din activitatea de parlamentar într-o comisie de specialitate să fie adăugată vechimii din profesia exercitată înainte de mandat.

Potrivit proiectului legislativ, vechimea de parlamentar ar putea deveni vechime în muncă, cu condiţia ca alesul să activeze într-o comisie cu acelaşi profil ca al meseriei sale. Astfel, creşterea vechimii în muncă i-ar ajuta pe aleşi să se pensioneze mai repede sau să obţină o pensie de la stat mai mare.

“Nu e vorba despre nici un an suplimentar la pensie sau despre mărirea pensiilor. Este vorba despre echivalarea profesională prevăzută de lege, referitor la munca prestată de un parlamentar în Comisia de specialitate”, a declarat iniţiatorul proiectului de lege.

Senatorul PSD Sorin Bota se declară nemulţumit că parlamentarii pierd contactul cu sectoarele lor profesionale pe perioada exercitării mandatului, soluţia fiind, în opinia social-democratului, ca activitatea din Parlament să fie considerată vechime în domeniul profesional al parlamentarului.

Pentru judeţul Teleorman, dintre cei patru senatori, doi se regăsesc printre iniţiatorii legii, astfel că social-democraţii Florinel Dumitrescu şi Nicolae Mohanu au semnat iniţiativa legislativă. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.