Eveniment

Trimis în judecată pentru trafic de influenţă

La data de 30.08.2012, procurorul şef Secţie Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman a dispus trimiterea în judecată a inculpatului G.M., asistent medical, care îşi desfăşura activitatea în cadrul Policlinicii municipiului Alexandria, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, faptă prevăzută şi sancţionată de art. C. pen., cu aplicarea dispoziţiilor art. 41-42 C. pen.

În cauză, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Biroul Judeţean Anticorupţie (B.J.A.) Teleorman au fost delegaţi pentru efectuarea de acte de cercetare, care au reliefat faptul că, profitând de natura serviciului său, prin prisma căruia a cunoscut medici autorizaţi pentru examinarea ambulatorie a persoanelor care solicită anumite acte medicale pentru atestarea stării de sănătate, la un anumit moment dat, şi care îşi desfăşoară activitatea în incinta aceleiaşi locaţii – Policlinica municipiului Alexandria, inc. G.M. şi-a creat o îndeletnicire în a obţine “contra cost” actele medicale cerute de diferite persoane, de cele mai multe ori fără ca persoana în cauză să efectueze în totalitate consultaţiile medicale, conform formularelor tip (fişe medicale pentru medicina muncii, certificate medicale pentru permis de port armă, certificate prenupţiale, fişe medicale pentru dosarul de şcolarizare auto etc).

În urma efectuării cercetărilor de către ofiţerii DGA – Biroul Judeţean Anticorupţie Teleorman, împreună şi sub directa coordonare a procurorului de caz, a fost constituit probatoriul necesar inculpării celui în cauză.

Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.