Eveniment

Tribunalul Teleorman își suspendă activitatea, de luni, în semn de protest față de abrogarea pensiilor speciale

Judecătorii din cadrul Tribunalului Teleorman își suspendă activitatea, începând de luni, 27 ianuarie, urmând să fie judecate numai cauzele urgente, se arată într-un comunicat de presă al instanței de judecată.

Decizia judecătorilor de a-și suspenda activitatea vine ca un semn de nemulțumire față de demersului Parlamentului de a elimina pensile speciale ale magistraților și personalului auxiliar.

“Adunarea generală a judecătorilor Tribunalului Teleorman, întrunită în şedinţa din 23.01.2020, la convocarea Secţiei pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, începând cu data de 27.01.2020, precum şi solidarizarea cu protestul personalului auxiliar, până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor şi personalului auxiliar”, se arată în comunicatul de presă al Tribunalului Teleorman.

Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la vot în Camera Deputaților pe 28 ianuarie 2020. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil pe 17 decembrie 2019 pentru abrogarea pensiilor speciale, singurii care își mențin aceste pensii fiind militarii și polițiștii.

În Teleorman, cea mai mare pensie plătită de Casa de Pensii, în cuantum de 29.908 lei, este încasată de un fost magistrat, alți 66 de foști magistrați încasând, lunar, pensii cuprinse între 4.105 și 29.908 lei.

6 Comments

 1. stanica paleacu

  tara este la cheremul bugeterilor ,dar in primul rand al magistratilor ,al militienilor ,al primarilor si alte asemenea nulitati cu patalama de 2 lei.

 2. ciubar voda

  conform „judecatorilor” din romanica Ghe. Ursu n-a fost dizident ci profitor .asemenea jigodii semianalfabete primesc din snaga poporului pensii de sute de miloane lei (7-15 mii de euro pe luna). dar si grefierii ,niste tute ajunse acolo pe pile si amantlacuri). RUSINE SA VA FIE !

  • Pai ce luptator a fost si Ursu?A luptat pentru distrugerea tarii,dupa cum se vede de 30 de ani.Un agent sovietic si atat.

 3. Urgent , un Referendum privind abolirea sistemului abject si neconstitutional al pensiilor speciale ( de hoti ) , care distrug Romania ! Poporul trebuie sa hotarasca !

 4. POTI SA AJUNGI JUDECATOR , DIN COPIL DE CIRIPITOR AL MILITIEI ,CU FACULTATEA LA VALAHIA?ALEXANDRIA?

 5. ANALFABETII CU FACULATE PRIVATA S-AU REVOLTAT,FARA SA DEA EXAMEN FARA NIMIC FOSTI COPII DE SECURISTI IMPUTITI.TORTIONARII MILITIEI CEAUSITE. CARE IMPART DREPTATEA.MAI I-AU SI SPAGA .NICI BACUL NU SUNT IN STARE SA-L IA FARA SA COPIEZE.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.