Politic

Tribunalul Teleorman a decis suspendarea ordinelor de demitere a primarilor de la Beuca și Siliștea, găsiți incompatibili de ANI

Primarii de la Beuca și Siliștea, Cristea Berechet și Marin Alexandru, demiși de Prefectul Județului în luna decembrie a anului trecut, au obținut în instanță suspendarea ordinelor de demitere din funcție. Sentințele au fost date, pentru amândoi, de magistrații Tribunalului Teleorman, pe data de 14 ianuarie, pentru Cristea Berechet, și pe data de 19 ianuarie, pentru Marin Alexandru.

„Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea Dispune suspendarea executarii ordinului nr 793/09.12.2020 emis de Prefectul judeţului Teleorman”, este sentința dată în cazul primarului de la Beuca, Cristea Berechet.

„Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamantul Marin Alexandru în contradictoriu cu pârâtul Instituţia Prefectului Judeţul Teleorman. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 795/09.12.2020 emis de Prefectul Judeţului Teleorman privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al Comunei Siliştea, judeţul Teleorman până la soluţionarea definitivă a cauzei care face obiectul dosarului nr. 1824/87/2020 aflat pe rolul Tribunalului Teleorman – Secţia CMASCAF. Teleorman. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19 ianuarie 2021”, este sentința dată în cazul primarului de la Siliștea, Marin Alexandru.

În luna septembrie a anului 2015, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum și existența conflictului de interese de natură penală în cazul a cinci foști sau actuali aleși locali, între aceștia și Cristea Berechet, primarul comunei Beuca. În raportul ANI era notat, la vremea respectivă, că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate, începând cu data de 21 iunie 2012, întrucât, simultan cu exercitarea funcției de viceprimar, a desfășurat și activitatea remunerată de consilier juridic în cadrul societății SEMINA S.A. Ungheni.

În ceea ce-l privește pe primarul de la Siliștea, Marin Alexandru, tot în 2015, în raportul dat publicității de Agenția Națională de Integritate era notat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 – 11 aprilie 2012, întrucât a exercitat, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al societăților comerciale SAN PROSPER S.R.L. (până la data de 15 decembrie 2011) și SAN SAN IMPEX S.R.L. Mai mult, în septembrie 2015, Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către Marin Alexandru, Primar al Comunei Siliștea. Concret, inspectorii ANI l-au acuzat pe acesta că, în calitate de primar și ordonator principal de credite, a semnat un număr de trei ordine de plată în valoare totală de 14.999,40 lei, emise de Primăria Comunei Siliștea (în calitate de plătitor) către S.C. SAN SAN IMPEX S.R.L. (în calitate de beneficiar), societate în cadrul căreia soția acestuia deținea calitatea de asociat unic și funcția de administrator începând cu data de 11 aprilie 2012.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.