Eveniment

Trei români care au călătorit în Italia, monitorizați de DSP Teleorman

Direcția de Sănătate Publică Teleorman monitorizează, în prezent, trei persoane de cetățenie română, care au călătorit în Italia; acesta fiind și motivul pentru care se află în supraveghere epidemiologică – au link epidemiologic de infecție cu coronavirusul nou. Reprezentanții instituției au precizat că starea de sănătate a celor trei persoane este foarte bună, fără simptomatologie. Este vorba de două persoane din comuna Lisa, soț și soție, și o persoană din Roșiorii de Vede, care sunt izolați la domiciliu.

Ministerul Sănătății și Institutul de Sănătate Publică București au instituit procedura de supraveghere epidemiologică pasivă a tuturor persoanelor care au călătorit în China și Italia. Supravegherea epidemiologică se asigură de către personalul medical specializat din direcțiile de sănătate publică județene, prin monitorizare pasivă, convorbire telefonică sau mesaj telefonic zilnic; în aceste convorbiri se discută despre starea de sănătate (prezența febrei, tusei sau dificultăți la respiraăie), despre modul în care se aprovizionează cu cele necesare; despre contacți (dacă au existat); participare la evenimente etc.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/autoritatile-judetene-amenajeaza-spatii-speciale-de-cazare-pentru-persoanele-care-se-intorc-din-china-si-italia/

Monitorizarea se face 14 zile, deoarece perioada de incubație (perioada în care este posibil să apară simptome de infecție cu coronavirus la un contact cu link epidemiologic) a fost stabilită astfel de organismele care conduc sănătatea publică la nivel mondial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.