Social

Trei persoane și-au pierdut viața în incendii de la începutul anului / Apelul pompierilor: AVEȚI GRIJĂ DE PERSOANELE ÎN VÂRSTĂ!

“Având în vedere că ne aflăm în trista situație de a preciza că de la începutul acestui an până în prezent trei persoane și-au pierdut viața în urma incendiilor izbucnite la locuințele lor, toate cu vârsta cuprinsă între 72 și 83 de ani, revenim cu un apel foarte important pentru toți semenii noștri – VĂ RUGĂM, AVEȚI GRIJĂ DE PERSOANELE ÎN VÂRSTĂ! Este datoria fiecăruia dintre noi de a lua măsurile necesare pentru asigurarea protecției părinților și bunicilor noștri, în special în această perioadă a anului, când sezonul rece aduce și o serie de probleme privind folosirea mijloacelor de încălzire. Mergeți cât mai des la aceștia și verificați dacă sunt bine, dacă sunt luate toate măsurile de prevenire a incendiilor. Insistați să curețe coșurile de fum, să nu folosească aragazul pentru a se încălzi ori alte improvizaţii și să nu lase lumânările aprinse peste noapte. Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului în sobe prin utilizarea lichidelor inflamabile! Aveți grijă unde aceștia aruncă cenuşa şi jarul provenite de la sobe! Jăratecul nestins nu trebuie pus în apropierea casei sau a anexelor din gospodărie. Din păcate, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 11.00, pompierii militari nu au mai putut face nimic pentru o bâtrânică, de aproximativ 83 de ani, din municipiul Alexandria, la incendiul izbucnit în interiorul casei sale de locuit, aceasta fiind găsită decedată. Focul a distrus mobilierul și materialele textile interiorul unui dormitor, pompierii reușind să salveze restul construcției. Cauza probabilă a acestui eveniment nefericit a fost jarul căzut dintr-o sobă, pe materialele combustibile din apropiere”, transmit reprezentanții ISU Teleorman.

În acest context, salvatorii teleormăneni recomandă cetățenilor să acorde mai multă atenţie respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece, și anume: asigurați izolarea termică a sistemelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora; nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia; folosiţi soba doar cu uşiţa închisă; aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei; nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile; stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa; luați măsuri pentru verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului; coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea); nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.