Social

Trei oameni de afaceri au primit titlul de cetăţean de onoare al muncipiului Alexandria

În fiecare an, cu prilejul sărbătoririi Zilelor muncipiului Alexandria, consiliul local acordă titlul de cetăţean de onoare unor personalităţi care de-a lungul carierei lor s-au pus în slujba alexăndrenilor, contribuind la recunoaşterea prestigiului urbei la nivel naţional şi chiar internaţional. Anul acesta, consiliul local Alexandria s-a oprit la trei oameni de afaceri a căror activitate se desfăşoară pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, asigurând mii de locuri de muncă.

Astfel a fost acordat acest titlul lui Vasile Valeriu Velciu care prin întrega sa activitate şi-a adus contribuţia la recunoaşterea naţională şi internaţională a industriei electrotehnice româneşti în general şi a SC Electrotel SA în specialşi-au adus contribuţia la recunoaşterea naţională şi internaţională. Absolvent al Facultăţii de Comerţ şi al Facultăţii de Electronică, al cursurilor postuniversitare în relaţii economice internaţionale, specializat în piaţa de capital în ţară şi în SUA, dar şi în contabilitate şi audit, Vasile Valeriu Velciu a început activitatea profesională în anul 1975 la ARO Câmpulung Muscel, ca inginer. A continuat la Întreprinderea de Comerţ Exterior Electronum în perioada 1976-1984, după care până în 1990 la Ministerul Comerţului Exterior, ca secretar economic II- Direcţia America. Din 1990 până în 1992 a lucrat la Ambasada României în SUA, iar în perioada 1992-1994 a fost director general în Ministerul Comerţului.

Potrivit primarului Victor Drăguşin, la Alexandria, ca preşedinte-director general al SC Electrotel SA din 2005, Velciu a avut o contribuţie deosebită la menţinerea în activitate şi modernizarea întreprinderii producătoare de echipamente industriale de joasă şi medie tensiune, care astăzi este cea mai apreciată la exportul românesc de tablouri electrice.

Cel de-al doilea om de afaceri care a obţinut anul acesta titlul de cetăţean de onoare al municipiului Alexandria este Christopher Raymond Long, originar din Anglia, directorul SC Time International Trading SRL, societate producătoare de confecţii textile pe care o conduce împreună cu tatăl său la Alexandria din 1996, de atunci şi până acum creând numeroase locuri de muncă, ajungând astăzi, de la 239 de angajaţi cât avea acesta la început, la 1200 de angajaţi, devenind astfel unul dintre cei mai mari angajatori din municipiul reşedinţă de judeţ.

Titlul de cetăţean de onoare al muncipiului Alexandria a fost acordat anul acesta şi preşedintelui Koyo România SA, Norio Nakamura, care din 2011 de când ocupă acestă funcţie s-a remarcat ca un bun specialist, dar şi organizator având o activitate orientată către creşterea producţiei şi vânzărilor societăţii pentru asigurarea continuităţii şi profitabilităţii afacerilor firmei. Pentru aceasta, a orientat politica şi strategia firmei către modernizarea proceselor de fabricaţie, introducerea de noi tehnologii şi îmbunătăţirea calităţii produselor, cu scopul principal de a reorienta pieţele de vânzare ale produselor de la piaţa pieselor de schimb şi echipamentelor industriale, către piaţa producătorilor de automobile şi de subansamble şi componente de automobile. Simultan cu activitatea de modernizare a procesului de fabricaţie s-au avut în vedere şi crearea de noi locuri de muncă, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi a securităţii muncii.

Titlurile au fost conferite în cadrul şedinţei festive a consiliului local Alexandria desfăşurată vineri, 30 august, la care alături de consilierii locali, primarul municipiului şi reprezentanţi ai primăriei au participat prefectul judeţului, Liviu Dumitraşcu, subprefectul Carmen Daniela Dan, preşedintele CJT, Adrian Gâdea, directori ai instituţiilor deconcentrate etc. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.