Economie

Trei noi focare de pestă porcină africană, înregistrate în Teleorman

96 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau active, la nivel național, joi, 24 iunie, conform datelor furnizate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Potrivit sursei citate, dintre acestea, două focare erau active în exploatații comerciale și alte două focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate 34.708 de porcine.

În intervalul 18– 24 iunie, au fost înregistrate șapte focare noi de PPA, dintre care trei la nivelul județului Teleorman. De altfel, la precedenta informare a ANSVSA, pentru județul Teleorman au fost raportate alte trei focare de pestă porcină africană, confirmate în săptămâna 11–17 iunie.

În ceea ce privelte focarele de pestă porcină africană stinse, în ultima săptămână, se arată în informarea ANSVSA, au fost lichidate 41 de focare, niciunul în Teleorman.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.769 de cazuri la mistreți în 41 de județe, dintre acestea 14 cazuri noi de PPA la mistreți fiind înregistrate în intervalul 18– 24 iunie. La nivelul județului, potrivit cifrelor oficiale, au fost confirmate 492 de cazuri la mistreți găsiți morți și alte 50 de cazuri la mistreți vânați.

Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având însă impact dezastruos la nivel economic şi social.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.