Social

Trei licee din Teleorman cu promovabilitate zero la simularea bacalaureatului

bacNiciun elev de la Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede, Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria (Rulmentul) şi Colegiul Tehnic “Praporgescu” Turnu Măgurele nu a reuşit să obţină cel puţin nota cinci la matematică la simularea examenului de Bacalaureat organizată la sfârşitul lunii februarie. Promovabilitate sub 3% la matematică s-a înregistrat şi la Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele, Colegiul Tehnic “A. Saligny” Roşiorii de Vede şi Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”. De altfel, la toate liceele din Teleorman rezultatele la matematică la simularea Bacalaureatului au fost slabe. Cel mai mare procent de promovabilitate, de aproape 50%, a fost obţinut de Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, pe locul al doilea situându-se Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele cu 44,32%, iar pe locul al treilea Liceul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca cu promovabilitate 43,28 la matematică, devansând unităţi de învăţământ ca Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”, Colegiul Naţional “A. D. Ghica”, Liceul Teoretic “Marin Preda” sau Colegiul Naţional “Anastasescu” de la care se aşteptau rezultate mai bune. Ierarhia nu este totuşi obiectivă atâta vreme cât subiectele nu au fost aceleaşi, fiecare unitate de învăţământ având propriile subiecte.

La limba română, lucrurile au stat un pic mai bine. La niciun liceu promovabilitatea nu a fost zero, însă şi aici trei dintre ele înregistrând promovabilitate sub 3%, Colegiul Tehnic “Praporgescu” din Turnu Măgurele fiind şi la acestă disciplină pe ultimul loc cu o promovabilitate de doar 0,96%. La simularea la Limba şi literatura română Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele a obţinut cele mai bune rezultate, respectiv un procent de promovabilitate de 87,33%. Pe locul al doilea s-a clasat Seminarul Teologic “Sf. Calinic Cernicanul” din Turnu Măgurele cu un procent de 78,94%, iar pe locul al treilea, cu 73,36%, Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” din Alexandria.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, anul acesta va fi organizată încă o sesiune a simulării Examenului de Bacalaureat, de data aceasta elevii urmând să susţină evaluarea la toate cele trei discipline de concurs. În cea de-a doua sesiune, proba la limba şi literatura română a fost programată pentru 17 aprilie, urmând ca proba la matematică/istorie să aibă loc pe 19 aprilie, iar cea la o disciplină la alegere din specializarea absolvită să aibă loc pe 17 mai. De data aceasta, subiectele vor fi aceleaşi pentru toate unităţile de învăţământ liceal din judeţ. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.