Social

Trei laboratoare autorizate din Teleorman pot emite rezultate la testarea COVID cu validare rapidă

Ministerul Sănătății informează că, la nivel național, 132 laboratoare autorizate pot emite, începând de joi, 9 decembrie, rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă. În județul Teleorman, doar trei laboratoare pot face acest lucru. Este vorba de laboratoarele Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Spitalului Județean de Urgență Alexandria și Serviciului Județean de Ambulanță.

Rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă ulterior și la farmacii și medici de familie.

“În aplicarea Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență comunică următoarele proceduri de lucru: la nivel național, cele 132 laboratoare autorizate vor putea emite, începând cu data de 9 decembrie a.c.,  rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă. În cea de-a doua etapă, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie. În acest moment ei pot efectua teste COVID-19 cu validare în 24 de ore. Operaționalizarea întregii rețele de puncte de testare cu validare rapidă va fi realizată până la sfârșitul lunii”, precizează Ministerul Sănătății.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.