Eveniment

Trei incendii de locuință provocate de coșul de fum, la final de săptămână

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au derulat, la final de săptămână, 47 de misiuni, dintre care cinci pentru lichidarea unor incendii, transmit reprezentanții instituției. Potrivit sursei citate, este vorba despre trei incendii izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Buzescu, Segarcea Vale și Videle, unul la o anexă gospodărească din municipiul Alexandria și unul la sistemul de alarmă al unui depozit de alimente. Din fericire, toate cele cinci incendii au fost stinse rapid de pompieri cu ajutorul autospecialelor de lucru cu apă și spumă din dotare, reușindu-se astfel salvarea de vieți omenești, dar și de bunuri materiale. Cauza probabilă a celor trei incendii de locuință este coșul de fum, iar pompierii teleormăneni atrag încă o dată atenția cetățenilor asupra pericolului pe care îl reprezintă coșurile de fum defecte ori deteriorate în perioada sezonului rece.

De asemenea, la final de săptămână, echipajele ISU Teleorman au gestionat și 27 de cazuri ce au vizat paramedicii SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Totodată, în perioada menționată, pompierii militari au avut și o intervenție pentru deblocarea unei uși de acces în locuință, în vederea facilitării accesului echipajlului medical la o persoană cu probleme de sănătate; o misiune de asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor pe strada Carpați, din municipiul Alexandria, la un post de transformare electric cu pericol de izbucnire a unui incendiu. În acest caz, situația a fost remediată de echipa tehnică a furnizorului de electricitate.

Pe de altă parte, au fost efectuate, în perioada menționată, și cinci transporturi de persoane suspecte/infectate cu virusul SARS CoV-2 către unitățile spitalicești din județ; două misiuni de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman; pecum și șase decontaminări ale autospecialelor de intervenție folosite în misiunile COVID-19.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus, personalul structurilor de intervenție a continuat acțiunile de informare a cetățenilor, efectuând 25 de misiuni în zonele cu aflux de persoane pentru difuzarea mesajelor audio care cuprind reguli de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, printre care: purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite; igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil; evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.