Eveniment

Trei elevi din Teleorman, calificaţi la olimpiade internaţionale

Monica DUMITRESCU

Aproape 200 de elevi din Teleorman s-au remarcat anul acesta olimpiadele şi concursurile şcolare naţionale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, olimpicii teleormăneni şi-au trecut în palmares numeroase premii, menţiuni, medalii, premii speciale, menţiuni speciale şi menţiuni de onoare la diverse discipline.

Trei dintre ei s-au calificat la fazele internaţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Este vorba de doi elevi ai Colegiului Naţional “Al. D. Ghica” din Alexandria, Marin Diana şi Enache Mugurel, care au obţinut medalia de aur la Concursul internaţional INFOMATRIX 2016-secţiunea Programming. Ambii sunt elevi în clasa a XI-a şi au fost pregătiţi de prof. Daniela Tătaru. Cel de-al treilea elev teleormănean calificat la etapa internaţională a olimpiadei “Lectura ca abilitate de viaţă” este Oprea Cătălina Gabriela, clasa a X-a la Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele, de a cărei pregătire s-a ocupat prof. Ştefania Panea.

O altă performanţă notabilă a fost obţinută Gudei Alina Alexandra, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, membră a lotului naţional pentru disciplina biologie. Echipajul din care aceasta a făcut parte la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene (Estonia), la care a participat un număr de 50 de echipaje, reprezentând 24 de ţări, a obţinut Medalie de Argint. Pe parcursul pregătirii, eleva Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria a fost îndrumată de prof. Croitoru Nicoleta.

One Comment

  1. RedCard

    olimpiadei “Lectura ca abilitate de viaţă”???!!!???
    Aş vrea să văd o listă completă a acestor „olimpiade” noi!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.