Eveniment

Trei dosare penale întocmite de polițiști în ziua alegerilor pentru loviri sau alte violențe, furt și coruperea alegătorilor

Având în vedere măsurile luate de IPJ Teleorman pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică pe întreaga durată a desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, această zi a decurs fără evenimente deosebite de natură a perturba procesul electoral.

Cu toate acestea, în ziua alegerilor, la nivelul județului Teleorman au fost înregistrate 32 de incidente electorale, dintre care 22 nu s-au confirmat, iar 10 s-au confirmat.

În trei cazuri au fost întocmite dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, furt și coruperea alegătorilor.

Dosarele penale au fost deschise pentru altercația de la Gărărgău unde președintele secției de votare și fiul acestuia s-au luat la bătaie cu un bărbat din București care încerca să voteze în respectiva secție, deși nu avea dreptul, pentru furtul unei ștampile de vot, respectiv o femeie a plecat dintr-o secție de votare din Roșiorii de Vede cu ștampila. Ulterior, aceasta a returnat-o, însă în cauză a fost întocmit dodar penal pentru furt. Cel de-al treilea dosar penal întocmit este pentru coruperea alegătorului. Un bărbat a reclamat faptul că un alt bărbat a dat bani în fața unei secții de votare, în cauză fiind întocmit dosar penal până la soluționarea reclamației depuse.

De asemenea, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale dintre care cinci pentru utilizarea abuzivă a numărului unic de urgență 112, patru sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii și linistii publice și o sancțiune la încălcarea regulilor de circulație, respectiv pentru traseism electoral și lipsă poliță RCA. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.