Eveniment

Trei directori de spitale teleormănene, intraţi în vizorul ANI

spitalul judeteanIoan DUMITRESCU

Trei directori de la spitalele teleormănene au fost declaraţi de Agenţia Naţională de Integritate incompatibili şi în postura de conflict de interese; este vorba de Valentin Filip, Alexandria, Gheorghe Dincă, de la Spitalul Orăşenesc Zimnicea, şi Victor Ivan, de la Spitalul din Turnu Măgurele.

Doctorul Filip Valentin, managerul Spitalului de Urgenţă Alexandria, conform procurorilor ANI, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 mai 2012, întrucât, simultan cu funcţia de manager interimar al Spitalului de Urgenţă a exercitat şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând articolul 180. Doctorul Filip afirmă că societatea comercială respectivă şi cabinetul medical al fiicei sale este închis din anul 2007. Filip Valentin afirmă că i s-a adus la cunoştinţă de ANI la data respectivă despre postura de incompatibilitate, dar a prezentat acte doveditoare a faptului că firma era închisă. Acum doctorul Valentin Filip afirmă că în maximum două săptămâni va da în judecată ANI.

Gheorghe Dincă, managerul spitalului orăşenesc Zimnicea este acuzat de procurorii ANI că în perioada 25 noiembrie 2010-19 februarie 2014 s-a aflat în incompatibilitate, îndeplinind simultan funcţia de manager de spital şi cea de reprezentant al Primăriei Zimnicea în AGA de la C.C. APA SERV S.A. Alexandria.

La rândul său, Victor Ivan, managerul spitalului Turnu Măgurele, fost consilier local în perioada iunie 2010-mai 2012 s-a aflat în stare de incompatibilitate. Pe numele acestuia sunt trei capete de acuzare: a fost simultan şi consilier local şi cenzor la o societate comercială, a avut relaţii comerciale cu o societate unde era şi cenzor şi s-a aflat în conflict de interese.

Pe lângă Filip Valentin, care a declarat deja că va da în judecată ANI, este foarte posibil ca şi Gheorghe Dincă şi Victor Ivan să facă recurs la decizia ANI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.