Au preluat mandatele de parlamentari în luna decembrie a anului 2016 și, după doi ani petrecuți în Camera Deputaților sau Senat, unii pentru primul mandat, alții pentru al doilea, sunt parlamentari de Teleorman care se pot lăuda cu o activitate intensă.
Vicelider al Grupulului parlamentar al Partidului Naţional Liberal și membru în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, dar și în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul execuției bugetelor anuale ale Curții de Conturi, senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu și-a trecut în cont, în cei doi ani scurși din mandatul încredințat de teleormăneni la alegerile din decembrie 2016, 27 de iniţiative legislative, 27 de declaraţii politice, 12 întrebări, nu mai puțin de 34 de interpelări și alte șase interpelări adresate Primului Ministru. De asemenea, liderul PNL Teleorman a luat de 75 de ori cuvântul în plen și a susținut 11 moțiuni.
Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu s-a folosit, în repetate rânduri, de instrumentele puse la îndemână de funcţia în care a fost ales pentru a cere lămuriri referitor la subiecte de interes pentru alegători. Astfel, Eugen Pîrvulescu l-a interpelat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, pe tema situației pestei porcine, precum și pe ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, pe tema instabilităţii fiscale şi a modului în care afectează investiţiile.
Nici ministrul Transporturilor nu a scăpat netras la răspundere, de la acesta senatorul Eugn Pîrvulescu cerând clarificări referitoare la situaţia transportatorilor români în spaţiul european.
De altfel, accesarea fondurilor europene au fost tot timpul în atenția senatorului de Teleorman, o interpelare pe această temă fiindu-i adresată Ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb. Eugen Pîrvulescu a cerut, astfel, explicaţii privind măsurile pentru rezolvarea problemelor existente în domeniul accesării banilor europeni.
Printre inițiativele legislative susținute de senatorul PNL de Teleorman sunt propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, care prevede noi obligații pentru administratorii asociațiilor de proprietari în cazul solicitărilor făcute de organele de control, propunerea legislativă care urmăreşte introducerea obligativităţii dotării de către autorităţile locale, a tuturor unităţilor şcolare aflate sub coordonarea acestora cu pubele colorate şi inscripţionate corespunzător, pentru selectarea la sursă a deşeurilor, precum și un proiect de lege care propune introducerea unei accize pe fiecare hectolitru de produs, în cazul băuturilor răcoritoare cu un conţinut ridicat de zahăr (zaharuri libere).
Totodată, senatorul PNL de Teleorman a susținut și iniţiativa pentru modificarea Legii Educaţiei şi introducerea unei noi discipline de studiu: „Cursurile de prim-ajutor”. Concret, dacă proiectul de lege al aleşilor liberali va fi adoptat, la articolul 68 din Legea Educaţiei naţionale va fi introdus un nou alineat prin care, la toate nivelurile sistemului de învăţământ, excepţie făcând nivelul antepreşcolar (0-3 ani) şi învăţământul preşcolar (3-6 ani), se va include disciplina “Cursuri de prim ajutor” ca disciplină obligatorie de studiu.
Pe de altă parte, printre declarațiile politice susținute de senatorul Eugen Pîrvulescu, parcă mai de actualitate ca niciodată pentru Teleorman, este cea referitoare la “Problemele sistemului de sănătate din România”, unde acesta vorbește despre “corupţia” şi “murdăria” din spitale.
“Spitalele româneşti sunt nişte adevărate bombe cu ceas: murdărie şi corupţie. Sau Corupţie şi Murdărie. Spitalele românesti au ajuns un soi de loterie în care dacă ai pile, ai poate o sansă. Dar cei mai mulţi dintre români nu au acces la această sansă, neavând nici pile şi nici bani pe care să îi dea. Nu vreau să generalizez. Avem şi doctori şi cadre sanitare dedicate pacientului, dar sistemul ne omoară. Avem spitale care sunt adevărate bombe de infecţie. Marea lor majoritate, din păcate… (…) Noi stăm în aceleaşi paturi ale căror saltele nu au mai fost schimbate de zeci de ani în unele cazuri, igrasia ne pică în cap…”, se arată în declaraţia politică a senatorului PNL de Teleorman.
De asemenea, senatorul PNL de Telorman le-a vorbit aleșilor din camera superioară a Parlamentului și despre „Lipsa de viziune și prostul management în cheltuirea fondurilor europene” , despre „Drama din sistemul educațional, drama României”, despre cum „Teleormănenii aleg să plece din țară”, dar și despre „Drama asistaților social în Teleorman”.
Ce intrebari sa puna agroindustrialul asta fara facultate, care a capusat ani buni spitalul din Rosiori?