Eveniment

Transporturile publice de persoane, verificate de polițiștii rutieri

Luni, 14 noiembrie, în intervalele orare 06.00-09.00 și 16.00-19.00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării conducătorilor care au consumat  băuturi alcoolice.
În urma activităților desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 49 de  sancțiuni contravenționale în valoare de  25.335 de lei, au reținut 1 permis de conducere  în vederea  suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 2 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunilor au fost legitimate 34 de persoane și au fost controlate 87 de autovehicule.
În timpul verificărilor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele – Biroul Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 46 de ani, din  municipiul Turnu Măgurele, în timp ce conducea un autoturism  în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și având dreptul de a conduce suspendat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor  de conducerea unui vehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat și conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii recomandă: – nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori a  substanțelor psihoactive! – adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic! – nu vă angajați în efectuarea de depășiri riscante sau neregulamentare! – respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule! – folosiți centura de siguranță! – respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.