Social

Transport gratuit pentru elevii și studenții cu drept de vot, în perioada 8-12 decembrie

În perioada 8-12 decembrie, elevii și studenții cu drept de vot vor beneficia de transport gratuit, pe calea ferata, din localitățile în care studiază, în cele de domiciliu și retur, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptată de Executiv în ședința de marți, 29 noiembrie.

Călătoria gratuită pe calea ferată se va acorda dus-întors, de la localitatea în care studiază elevul/studentul la localitatea de domiciliu, cu tren regio și interregio, clasa a II-a.
Biletul de călătorie se eliberează la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj, pe baza actului de identitate și a carnetului de elev/student și este obligatorie procurarea biletului dus-întors. Pe biletul de călătorie se va menționa numele și prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, calitatea elev/student.
În ceea ce privește călătoria de întoarcere, aceasta se va efectua în zilele de 11 și 12 decembrie, se arată în actul normativ adoptat de Guvern.

Sumele necesare asigurării facilitaților vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Transporturilor. În prezent, în învățământul de stat și privat sunt înmatriculați aproximativ 520.000 de studenți (licență și master). (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.