Eveniment

Transparență ZERO! Interzis la informații despre numărul de teste de coronavirus, cazurile confirmate și starea de sănătate a pacienților

Să ne informăm NUMAI din surse oficiale, ne spun autoritățile, de zeci de ori pe zi, încă de la debutul epidemiei de coronavirus. Însă, mai nou, sursele oficiale nu vor mai avea voie să comunice decât date despre măsurile pentru împiedicarea răspândirii şi combaterii COVID-19, identificarea şi amenajarea unor noi locuri de carantină, fără a preciza însă și locaţia, primirea de materiale şi echipamente de protecţie şi măsuri de ordine publică luate. Atât. Nimic despre numărul de persoane testate, numărul cazurilor confirmate ori starea de sănătate a persoanelor infectate cu coronavirus.

Directivele sunt trasate clar într-un document oficial semnat de secretarul de stat Gheorghe Soare și transmis, sâmbătă, tuturor prefecturilor din țară.

În adresa către prefecturi, inclusiv municipiul București, se arată că: „Prin prezenta, vă aducem la cunoștință faptul că, începând cu data de 21.03.2020, nu veți mai comunica nici un fel de informații referitoare la:  numărul de teste COVID-19 efectuate;  numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate; starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv cu COVID-19”.

Dacă li se cer astfel de informații, prefecturile vor trebui să răspundă că orice comunicare se face doar de la nivel central, prin Grupul de comunicare strategică.

“Comunicarea cu privire la teste, starea de sanatate a persoanelor și numarul persoanelor depistate pozitiv se face doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică”, au transmis, sâmbătă, și reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

De altfel, încă de vineri lucrurile dădeau semne că se îndreaptă către o lipsă absolută de transparență, odată cu dispariția de pe harta interactivă a Institutului de Sănătate Publică, a datelor privind repartiția pe județe a cazurilor de infecție cu noul coronavirus.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.