Sport

Transfer cu cântec – Un fotbalist adus la Vârtoape agită relaţia cu AJF Teleorman

caz 2Unul din cele mai mediatizate cluburi din ultimul sezon al campionatului Ligii a 4-a este CS Vârtoape, revelaţia competiţiei judeţene în acest an. Pe lângă rezultatele notabile obţinute până acum, care au urcat echipa pe locul 2 şi cu şanse la primul loc, implicit la prezenţa la barajul pentru promovare, echipa din Vârtoape s-a remarcat şi prin câteva cazuri care au pus-o în prim-planul comisiilor de la AJF Teleorman. Astfel, după mult discutatul caz Grosu, jucător adus de la FCM Alexandria, care ulterior n-a avut drept de joc la Vârtoape, a apărut cazul “Ionuţ Pană”, jucător care se pare, în ultimele zile, a agitat de tot relaţia Vârtoape – AJF Teleorman. Dar iată despre ce este vorba.

În luna martie, mijlocaşul Pană fost adus la CS Vârtoape, iar prezenţa lui în teren s-a făcut simţită prin etapele 18/19, adică la câteva săptămâni de la începutul returului. Ulterior, AJF Teleorman a suspendat dreptul de joc al sportivului respectiv (care a fost până în vara anului trecut şi la Farul Constanţa), pentru a se verifica anumite aspecte legate de transferul său în Teleorman, mai ales că trecerea acestuia s-a făcut ca jucător nou-legitimat (i s-a întocmit o legitimaţie-duplicat).

După unele verificări, obligatorii în acest caz, s-a ajuns la concluzia că Ionuţ Pană era legat contractual cu echipa Metaloglobus Bucureşti (Liga a 3-a), însă din motive independente, a părăsit clubul. Când clubul bucureştean a cerut să-l reactiveze pe sportiv, s-a constatat că acesta joacă pentru CS Vârtoape, moment în care s-a decis suspendarea lui. De atunci au trecut două etape din campionatul judeţean, iar echipa din Vârtoape, prin vocea finanţatorului Ion Gârdoc, spune că vrea să se folosească de jucătorul respectiv, mai ales că urmează derbiul cu Sporting Roşiorii de Vede. “Noi vrem să folosim jucătorul, îl avem transferat cu toate actele în regulă la club, însă nu înţelegem de ce nu îl putem folosi nici acum”, a spus Ion Gârdoc despre cazul unuia din cei mai importanţi jucători din lot.

Răspunsul pe care l-a dat însă preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan, care ne-a pus la dispoziţie inclusiv o copie a documentelor respective, vine să arate cu totul altceva; jucătorul a fost adus, cu destul de multe complicaţii, la Vârtoape, însă el a fost legitimat, deşi avea contract valabil cu Metaloglobus Bucureşti – lucru pe care echipa trebuia să-l verifice, pentru a nu risca o eventuală suspendare a jucătorului. Mai mult, trecerea lui la Vârtoape s-a făcut în afara perioadei de transfer (pe 22 martie a.c.),  iar pentru aceasta este nevoie de decizia comisiilor abilitate ale AJF Teleorman. “Noi am sesizat faptul că transferul acestui jucător s-a făcut în condiţii neregulamentare, de aceea s-au purtat toate aceste discuţii în ultimele zile. Am trimis cazul către Comisia pentru Stutul Jucătorului, care va decide cum stau lucrurile, împreună cu documentele de la dosar, iar aceasta se va pronunţa”, a fost poziţia fermă a preşedintelui AJF Teleorman.

Dacă va fi găsit vinovat de dublă-legitimare, jucătorul în cauză, Ionuţ Pană, riscă inclusiv o suspendare severă, însă nici unul din jocurile în care a evoluat nu se va pierde, deoarece nu a existat contestaţie de una din echipele adverse, plus că transferul la Vârtoape va fi anulat. În cazul în care lucrurile sunt în regulă, jucătorul va primi drept de joc pentru Vârtoape, iar acest lucru se poate întâmpla chiar din etapa viitoare.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.