Social

“Trăiește, lucrează, studiază în UE!”, atelier în cadrul proiectului “Școala de vară”, organizat de Centrul Europe Direct Teleorman

Într-o zi de vară toridă, inspirați de strategia UE pentru tineret, care se articulează în jurul noțiunilor de implicare, conectare și responsabilizare, 15 tineri europeni au ales să petreacă, marți, 26 iulie, câteva ore la atelierul “Trăiește, lucrează, studiază în UE!” din cadrul proiectului “Școala de vară”, organizat de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, găzduit de Biblioteca Municipală “Gala Galaction” din Roșiori de Vede.

Anul european al tineretului, Eurodesk, ERASMUS+, Eures, Your Europe, EU Careers, Portalul european pentru tineret sunt doar câteva dintre platformele create la nivel european pentru tineri și pe care le-am accesat împreună.

“Cum să găsești și să obții o bursă?”, “Pași pentru studii în străinătate cu ERASMUS+”, “Taxele de școlarizare în Europa”, “Care este valoarea burselor?”, “De ce să studiezi în Europa?” sunt întrebările la care tinerii teleormăneni, prezenți la atelier, au primit răspuns și care au stârnit cele mai interesante dezbateri.

“Oportunitățile de a trăi, lucra și studia în Uniunea Europeană au trezit întotdeauna interesul tinerilor. Important este ca ei să le descopere și să aleagă în cunoștință de cauză. Iar Școala de vară ED Teleorman sprijină acest demers.

Participanții la atelier au primit materiale de promovare a Centrului EUROPE DIRECT Teleorman, dar și publicații editate de UE. Rămâi informat!”, au transmis reprezentanții Centrului Europe Direct Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.