Politic

Traian Băsescu al Cerveniei, primarul Marian Cucurezeanu se simte persecutat politic

IMG_1432Teleormănenii s-au obişnuit deja ca, atunci când autorităţile sunt depăşite de situaţie, să se invoce politicul. Primarii, indiferent de culoarea partidului pe care îl reprezintă, îşi motivează lipsa investiţiilor în localităţile pe care le conduc, prin persecuţii politice. Adică ei, edilii, ar face lucruri măreţe, dar nu primesc sprijin de la „ceilalţi”, care nu ţin cu ei, evident, că doar nu sunt „de-ai lor”.

Nu puţini sunt primarii din Teleorman care s-au plâns de-a lungul timpului că lispa apei curente şi a canalizării, ori drumurile inpracticabile au ca principală cauză culoarea politică diferită de cea a puterii.

Cel mai recent exemplu este primarul localităţii Cervenia, Marian Cucurezeanu, care se laudă cu mandate multe, dar cu realizari puţine. Edilul, prins pe picior greşit de Instituţia Prefectului Teleorman, a considerat că ostilitatea este modalitatea optimă de a reacţiona la acuzaţiile localnicilor. În loc să propună nişte soluţii punctuale pentru familiile care trăiesc cu apa din toalete în curţi, primarul se consideră prins într-un „scandal politic fără rost”.

De altfel, acesta nu consideră situaţia ca fiind una gravă şi aşteaptă ca Instituţia Prefectului să rezolve situaţia dificilă cu care se confruntă unii dintre localnicii din Cervenia. „Eu n-am ce să fac, să vă văd pe dumneavoastră cum o să rezolvaţi problema”, a replicat edilul la acuzaţiile prefectului Carmen Daniela Dan referitoare la lipsa măsurilor luate pentru remedierea problemelor cu care se confruntă oamenii. Mai mult, primarul Cucurezeanu nu vede sensul alarmării autorităţilor în cazul localnicilor expuşi în mod evident pericolului care îi paşte în propriile curţi. Mergând pe principiul că „iarna nu-i ca vara”, edilul a recunoscut că este apă, într-adevăr, dar vine vara şi rezolvă problema. „E apă acum, dar sunteţi de acord cu mine că, la vară, o să sece?”, a spus acesta.

„Eu sunt ales, reprezint 5.000 de oameni, dumneavoastră sunteţi numită. O să se schimbe guvernul şi se termină tot circul ăsta!”, a mai spus primarul, trecând cu uşurinţă peste nevoile locuitorilor cu probleme, care se numără, probabil, printre cei 5.000 de alegători ai săi.

Despre măsuri pe termen scurt, care se impun în condiţiile în care sunt localnici în unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce care nu au apă pentru consum, edilul nu prea ştie ce să spună, doar nu se aştepta la o asemenea situaţie, după cum chiar el a declarat.

Pentru bălţile din curţile oamenilor şi apa verde din fântâni nu are soluţii, vorbeşte însă despre proiecte măreţe, ca apă curentă şi canalizare, şi nu ratează, nici de această dată, să arunce vina pentru nerealizările sale pe „ceilalţi”. „Am făcut proiecte în 2009, dar nu mi-au fost aprobate. Eu ce pot să fac?”, a mai spus primarul Cucurezeanu.

Şi, până se lămureşte edilul de la Cervenia că autorităţile judeţene trebuie să fie informate într-un fel sau altul pentru a interveni în situaţii cum sunt cele cu care se confruntă locuitorii din localitatea pe care o conduce, oamenii se văd nevoiţi să apeleze singuri la mai marii judeţului. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Ce sà pretinzi uinui om lipsit de cel mai elementar bun simt. Ce a auzit in familie, transmite si la alti. Acestea sunt alesi nostri.

  2. Domnule Cucurezeanu pacat ca prostia nu este fapta penala.
    Pentru atitudinea dumneavoastra ar trebui sa fiti demis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.