Eveniment

Tragedie la Videle – Doi copii au murit într-un incendiu FOTO

IMG-20141118-WA0023Monica DUMITRESCU

Doi copii, o fetiţă, în vârstă de un an, şi un băieţel, de doi ani, au murit marţi dimineaţă după ce casa în care se aflau a fost cuprinsă de flăcări. Tragedia s-a petrecut la Videle, pe strada Plantelor, din cartierul Tămăşeşti. Un vecin a sunat la 112 în jurul orei 11.45 pentru a solicita ajutor. Potrivit reprezentanţilor ISU Teleorman, în cel mai scurt timp la faţa locului s-au prezentat pompierii militari din cadrul Detaşamentului Videle cu două autospeciale cu apă şi spumă, precum şi două ambulanţe SMURD şi SAJ.

Se pare că în locuinţa cuprinsă de flăcări se aflau la momentul producerii incendiului 4 copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 6 ani. Doi copii, de 4 şi 6 ani, au fost scoşi din casă înainte de sosirea pompierilor, copiii aflându-se în afara oricărui pericol. Din nefericire, ceilalţi doi copii, fetiţa şi băieţelul de un an, respectiv doi ani, nu au mai putut fi salvaţi, trupurile acestora fiind descoperite carbonizate sub dărmături de pompierii militari, la sosirea acestora imobilul fiind cuprins de flăcări aproape în totalitate.

Casa a ars în proporţie de peste 90%, iar cauza probabilă a incendiului este un scurt circuit produs la instalaţia electrică.

„A fost primit apel pe numărul 112 şi s-a solicitat intervenţia pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu la o locuintă în Videle pe strada Plantelor. Sosiţi la faţa locului cu două autospeciale cu apă şi spumă s-a constatat că locuinţa era cuprinsă de flăcări aproape în totaliate. În locuinţă erau şi doi copii. Concomitent cu operaţiunea de stingere s-a efectuat şi căutarea copiilor. După 45 de minute, au fost găsiţi. Trupurile neînsufleţite se aflau sub dărâmăturile unui tavan. Casa era din chirpici. Focul a fost localizat şi lichidat în 45 de minute. Nu s-a stabilit valoarea pagubelor distruse ori salvate”, a declarat Gelu Dragomir, purtător de cuvânt ISU Teleorman.

Copiii care au fost salvaţi de vecini au povestit că flăcările veneau din tavan. Cei patru copii erau lăsaţi în grija bunicii care nu se ştie unde era în momentul izbucnirii incendiului.

IMG-20141118-WA0021IMG-20141118-WA0025IMG-20141118-WA0001

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.