Eveniment

Tragedie la Poeni. O fetiţă de 3 ani a dispărut în apele învolburate ale pârâului Dâmbovnic – 2 canotori vor ajuta la cautarea micutei

pompieriMonica DUMITRESCU

UPDATE: Nici la lasarea intunericului, in cea de-a patra zi a cautarilor, trupul fetitei nu a fost gasit, cautarile urmand sa continue si marti 9 decembrie. Pe langa faptul ca accesul in zona este ingreunat, pe de o parte de terenul inundat, iar pe de alta de lastarisul de pe marginea paraului, si cautarile de-a lungul raului cu ajutorul barcii pneumatice sunt difcile, din cauza faptului ca raul este ingust si plin de buruieni. Pentru a gasi mai repede trupul micutei, in ajutorul pompierilor teleormaneni vor veni, la prima ora a diminetii de marti, doi canotori profesionisti care vor parcurge cu un caiac-canoe lungul raului in vederea gasirii fetitei.

Doi localnici din comuna teleormăneană Poeni s-au aventurat să traverseze vineri, 5 decembrie, cu o căruţă, apele umflate de ploaie ale pârâului Dâmbovnic. În căruţă, pe lângă cei doi adulţi, se aflau şi copiii acestora, un băiat de aproape 5 ani, o fetiţă de trei ani şi una de numai cinci luni. Din nefericire, atelajul s-a răsturnat, iar cei doi părinţi au reuşit să salveze doar doi din cei trei copii. Fetiţa de trei ani a fost luată de ape şi, în ciuda eforturilor pompierilor, nu a fost găsită până acum.

“În data de 5.12.2014, vineri, poliţia a fost alertată prin 112 de către o persoană în legătură cu faptul că o familie din comuna Poeni a încercat să traverse pârâul Dâmbovnic cu căruţa dinspre satul Cătunu spre Banov, în căruţă fiind şi trei copii minori, un băiat de 4 ani şi 10 luni, o fetiţă de 3 ani şi 5 luni şi o fetiţă de 5 luni. Din cauza debitului crescut al pârâului, ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute, căruţa s-a răsturnat. Cei doi copii, de 4 ani şi respectiv 5 luni, au fost salvaţi”, a declarat Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman.

Acesta a mai precizat că, începând de vineri după amiază, imediat după ce au fost anunţaţi pompierii şi poliţiştii din Videle au demarat căutările de-a lungul pârâului cu ajutorul unei bărci. Căutările au continuat a doua şi a treia zi, de dimineaţă până la lăsarea întunericului. Astăzi este a patra zi de căutări. Misiunea e îngreunată din cauza lăstărişului crescut pe marginea pârului. Terenul este inundat, greu accesibil. Trupul copilului a fost căutat pe o distanţă de 6 kilometri, dar nu a fost încă găsit”, a mai precizat Gelu Dragomir.

IMG-20141206-WA0002IMG-20141206-WA0008

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.