Eveniment

Tragedia de la Colectiv a mobilizat autorităţile teleormănene. Controale în unităţile publice din judeţ în perioada următoare

mobilizat1Incendiul care a avut loc în seara zilei de vineri, 30 octombrie, în incinta clubului Colectiv, în urma căruia 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 140 luptă să trăiască pe paturile spitalelor, a dus la ridicarea unor semne de întrebare şi în rândul autorităţilor din judeţul Teleorman. În ce măsură unităţile publice teleormănene funcţionează legal şi nu pun în pericol viaţa celor care le frecventează?

Aceasta pare să fie şi întrebarea la care vrea să răspundă prefectul judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, în acest sens, în cadrul unei întâlniri de lucru cu reprezentanţii mai multor instituţii care au competenţe de control şi verificare a unităţilor publice pe linie de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI), s-a stabilit reverificarea tuturor unităţilor publice (baruri, cluburi, şcoli, pieţe, etc). Totodată, în urma întâlnirii care a avut loc luni, 2 noiembrie, s-a stabilit extinderea competenţelor de verificare prin includerea în acest demers şi a altor instituţii cu competenţe de supraveghere a normelor legale ce se impun în astfel de situaţii.

Totodată, potrivit prefectului judeţului Teleorman, s-a stabilit ca, pe linia de competenţă, “fiecare instituţie abilitată să transmită în cel mai scurt timp posibil planul de acţiuni urmând ca în perioada următoare să reînceapă în mod organizat verificările”.

“Precizez că pe parcursul anului 2015 conform programului aprobat pe linia PSI, instituţia abilitată, ISU “AD Ghica” Teleorman, a avut propriul plan de verificare, eliberând avizele legale sau dispunând măsuri de remediere”, a precizat Carmen Daniela Dan. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Aoleo, va rog nu-i deranjati din birouri, afara s-a facut frig. Lasati-i sa-si termine afacerile lor personale, ca nu ii intereseaza pe ei moartea unor copii…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.