Eveniment

Traficul de fiinţe umane, în atenţia instituţiilor publice cu atribuţii în domeniu

traficTraficul de fiinţe umane, subiect intens dezbătut în spaţiul public, în condiţiile în care judeţul Teleorman n-a fost ocolit de fenomen, a stat pe ordinea de zi a unei întâlniri interinstituţionale, ce s-a desfăşurat joi, 9 iulie, în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ. În acest sens, prefectul judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Niculae Zavera, specialişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (Centrul Regional Bucureşti) şi de reprezentanţii mai multor instituţii din Teleorman, vizate de subiect, au făcut analiza fenomenului.

„Consider că lupta împotriva traficului de persoane presupune multă implicare şi o bună colaborare între instituţiile publice şi private, organizaţiile neguvernamentale şi cetăţeni”, a precizat Carmen Daniela Dan.

Totodată, potrivit prefectului judeţului, obiectivul stabilit este acela de a scoate judeţul Teleorman atât din sfera hărţii de provenienţă a victimelor traficate, cât şi din cea a destinaţiei traficului de persoane.

„Misiunea celor care fac parte din structura de specialitate, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, cu atribuţii de coordonare, evaluare şi monitorizare la nivel naţional a aplicării politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituţiile publice, precum şi a celor din domeniul protecţiei şi asistenţei acordate victimelor acestuia, este una la fel de dificilă precum fenomenul în sine”, a mai menţionat prefectul judeţului. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.