Eveniment

Tradiționalul bâlci de Rusalii nu va fi organizat nici anul acesta în Alexandria

De obicei, la Alexandria, se organiza bâlciul de Rusalii, însă anul acesta evenimentul a fost anulat (ca și anul trecut, de altfel). Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Primăriei Alexandria, organizarea bâlciului este imposibilă, având în vedere starea de alertă actuală.

Hotărârea nr. 38 din 09.06.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență propune “prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

În ceea ce privește măsurile necesare abordate, punctul 85 al hotărârii propune “menținerea suspendării activității târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor (…) privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice”.

În anii trecuți, bâlciul de Rusalii reprezenta un prilej de relaxare și distracție pentru alexăndreni. Pe lângă produsele specifice sărbătorii de Rusalii, cum ar fi linguri de lemn și oale, bâlciul era plin de terase, unde familiile puteau lua masa, după ce se distrau în mașinuțele și tiribombele din cadrul evenimentului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.