Politic

Totul este doar un zvon…

Mai este o lună până la începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. În tot acest timp, au început să se strângă semnături pentru viitorii candidaţi, pe care de fapt nu-i cunosc, listele fiind pe partid şi nu pe oameni. Se cer, de fapt, semnături în alb. Aşa fac toate partidele. Doar la PSD se ştie până acum un candidat sigur, Liviu Nicolae Dragnea la deputaţi sau senatori. Restul listelor cu social-democraţii pentru Cameră şi Senat sunt… cunoscute doar la nivel de zvonuri. Până acum s-au tot pomenit multe nume din „floarea cea vestită” a PSD-ului sau din rândul unor personaje necunoscute publicului larg simpatizant al PSD-ului. Ultimul zvon, apărut zilele trecute, dă câteva nume greu de imaginat până acum, pe listele de candidaţi. Cel mai discutat şi disputat este cel al pesedistei care va candida pe loc eligibil la parlamentare. Ultimul zvon şoc o dă ca şi trecută pe listă pe Ioana Măgereanu, primăriţa de la Ştorobăneasa, care probabil a întrunit trăsăturile portretului robot stabilit iniţial. Şi, totuşi, ce „i-o fi mânat” pe cei ce au propus-o pe primăriţa de la Ştorobănesa pentru parlament, care a venit, totuşi, de puţin timp în PSD din PD-L…

Al doilea nume proaspăt ieşit pe piaţa zvonurilor este cel al actualului preşedinte al CJT, Adrian Gadea. De unde până unde… greu de explicat, poate doar că până acum este nepătat… Locul acestuia ar urma să fie luat de proaspătul vicepreşedinte, ing. Dănuţ Cristescu, care va fi ales cu destulă uşurinţă prin noua procedură de către consilierii judeţeni.

Un alt nume, se zvoneşte că ar fi al primarului de la Turnu Măgurele Dănuţ Cuclea. Aici credem că este chiar o gogoriţă, pentru că eventualele alegeri la Turnu Măgurele ar putea da un primar de la un alt partid decât PSD-ul. Şi nu credem că cineva dintre social-democraţi ar vrea acest lucru sau poate că chiar există, nu ştim pe baza căror motive, o siguranţă că PSD ar câştiga din nou alegerile.

Şi un alt nume. Se spune chiar că Petrică Pîrvu şi-ar fi exprimat dorinţa de a candida pentru un loc eligibil în Parlament. Este un zvon aproape credibil, în noua conjunctură… Chiar dacă pleacă Petrică Pîrvu de la Zimnicea, poate să câştige alegerile, tot atât de uşor, ing. Mircea Sandu Fulga, devenit consilier judeţean, la alegerile locale din iunie, dar şi ginerele primarului de la Zimnicea.

În tot acest şir de nume a fost la un moment dat şi cel al actualului deputat Valentin Boboc, care însă, în ultimul timp, a dispărut… Se zvoneşte că s-ar fi retras singur, nesilit de nimeni şi de bună voie, dar i s-ar fi promis postul de prefect dacă PSD va prelua guvernarea sau în cazul în care nu, postul de administrator al judeţului, dacă Dragnea îl va lăsa pe Mircea Dumitrescu, actualul administrator, să iasă la pensie. Boboc ar face astfel o echipă nouă cu Cristescu la Consiliul Judeţean. În ceea ce ne priveşte, din anumite motive, nu credem în aceste promisiuni…

Repetăm, toate acestea sunt la nivel de zvon. Cine va rămâne, dacă va rămâne cineva, vom vedea… Pentru că nu este exclus ca pe liste să fie trecuţi alţi pesedişti sau „oameni de calitate” din judeţ, chiar din afara PSD-ului pe care Liviu Dragnea i-ar vrea în echipa sa la Parlament. (Gh. Paraschiv)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.