Economie

Toți producătorii și procesatorii de lapte din județ vor fi verificați până pe 6 aprilie

cota-lapteConducerea ANSVSA a dispus, în perioada 22 martie – 6 aprilie 2016, organizarea de controale oficiale care vizează respectarea condiţiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea şi procesarea laptelui crud şi a produselor lactate.

Directorii executivi ai DSVSA judeţene vor colabora cu Instituţiile Prefectului şi cu Direcţiile de Sănătate Publică, în vederea organizării unor controale tematice comune (DSVSA-DSP) în ferme de animale producătoare de lapte, centre de colectare şi unităţi de procesare a laptelui, conform atribuţiilor ce revin DSVSA şi DSP, stabilite de legislaţia în vigoare şi, respectiv, în baza Protocolului de colaborare, încheiat în anul 2012, între  ANSVSA şi Ministerul Sănătăţii.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman, Iulian Ianculescu, a precizat că, de joi, 23 martie, în Teleorman, au început controalele la toți producătorii de lapte autorizați și care au contracte de livrări de lapte crud, în toate centrele de colectare și în toate fermele de procesare din județ. Controalele se fac după un program comun prestabilit. Echipele de control au fost deja stabilite, din acestea făcând parte și reprezentanți ai DSP Teleorman. Vor fi controlate inclusiv persoanele fizice autorizate care livrează lapte crud. La nivelul județului Teleorman sunt 4 fabrici de procesare și în jur de 10 centre de colectare a laptelui și zeci de ferme de producție, producători autorizați și persoane fizice autorizate pentru livrarea laptelui crud.

O atenţie deosebită va fi acordată respectării condiţiilor de igienă şi a lanţului frigorific pe durata transportului, a depozitării laptelui şi a produselor lactate distribuite prin programul “Laptele şi cornul”.

În acest sens, vor fi efectuate controale oficiale la depozitele independente care asigură depozitarea produselor lactate, precum şi la operatorii care deţin mijloace de transport şi asigură distribuţia laptelui şi  a produselor lactate distribuite în cadrul acestui program. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.