Social

Tot mai multe licee din Teleorman au renunţat la specializarea mate-info, în favoarea unor specializări umaniste sau vocaţionale

Monica DUMITRESCU

Specializarea filologie, ştiinţe ale naturii sau sociale, precum şi cele tehnice sau vocaţionale câştigă tot mai mult teren în liceele teleormănene. Până nu demult, specializarea matematică-informatică avea repartizate cele mai multe locuri în toate liceele teoretice şi cel puţin o clasă în liceele tehnologice sau vocaţionale. Începând de anul trecut, liceele teoretice au mărit numărul locurilor la specializarea filologie, tot mai căutată de elevi, probabil pentru a evita susţinerea Bacalaureatului la matematică, iar liceele tehnologice au renunţat aproape în totalitate la specializarea matematică-informatică.

Potrivit planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2016-2017, dintr-un total de 94 de clase propuse pentru înfiinţare, doar 21 au specializarea matematică-informatică, în timp ce pentru filologie au fost propuse 23 de clase. Absolvenţii de gimnaziu care optează pentru filiera teoretică mai au la dispoziţie şase clase cu specializarea ştiinţe sociale şi alte şase clase cu specializarea ştiinţe ale naturii. Pentru filiera vocaţională, în Teleorman sunt disponibile doar cinci clase, două cu specializarea învăţători-educatoare la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, una cu specializarea teologie ortodoxă la Seminarul Teologic “Sf. Calinic Cernicanul” din Turnu Măgurele şi alte două cu specializarea sportiv, una la Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria, cealată la Liceul Teoretic Zimnicea.

Pentru filiera tehnologică, în anul şcolar 2016-2017, vor fi înfiinţate 33 de clase la diverse specializări: economic, turism şi alimentaţie, agricultură, mecanică, electric, protecţia mediului, industrie alimentară, electronică automatizări, elecromecanică.

Lista cu locurile în clasa a IX-a în toate liceele din Teleorman, pe filiere şi specializări, a fost publicată pe site-ul oficial al Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi în ghidul absolventului de gimnaziu pe care fiecare elev din clasa a VIII-a îl va primi până la sfârşitul acestui an şcolar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.