Social

Topul şcolilor din Teleorman cu cele mai bune rezultate la Evaluarea Naţională 2016

Monica DUMITRESCU

Doar două unităţi de învăţământ gimnazial din Teleorman, ambele din mediul rural, cu foarte puţini elevi, se pot lăuda cu un procent de promovabilitate de 100% la Evaluarea Naţională 2016. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Lisa şi Şcoala Gimnazială Beuca, unde toţi cei 7, respectiv 3 absolvenţi, care au susţinut Evaluarea Naţională anul acesta au reuşit să obţină medii peste cinci. Rezultate bune cu promovabilitate de peste 90% în mediul rural au mai obţinut şi Şcoala Gimnazială “Ion Preotu” din Troianu (93,33%), Şcoala Gimnazială Segarcea Vale (92,31%) şi Şcoala Gimnazială Drăgăneşti de Vede (90%).

Pe locul I în ierarhia şcolilor gimnaziale din mediul urban se află Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, al treilea în ierarhia judeţeană, cu un procent de promovabilitate de 96,67%. Următoarea clasată, cu un procent de promovabilitate de 93,20%, este Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din Alexandria, iar pe locul al treilea, Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”, tot din Alexandria, cu un procent al mediilor peste cinci de 92,31%. În mediul urban, procente peste 90% au mai obţinut Şcoala Gimnazială “Miron Radu Paraschivescu” şi Şcoala Gimnazială nr. 2, ambele din Zimnicea.

Şcoala Gimnazială nr. 5 din Alexandria, cu un procent de 83,08% (locul 15 în ierarhia judeţeană), ocupă locul al treilea la nivelul municipiului Alexandria, următoarea clasată fiind Şcoala Gimnazială “Alexandru Colfescu”, cu un procent de 71,79% (locul 28 în ierarhia judeţeană). Rezultate mai slabe la Alexandria au obţinut Şcoala Gimnazială nr. 7 (61,02% – locul 44 în ierarhia judeţeană) şi Şcoala Gimnazială nr. 6 (41,18% – locul 78 în ierarhia judeţeană).

La Roşiorii de Vede, Colegiul Naţional “Anastasescu” este urmat de Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, cu un procent de promovabilitate de 84,62% (locul 13 în ierarhia judeţeană) şi de Şcoala Gimnazială “Zaharia Stancu”, care cu un procent de promovabilitate de 81,82% ocupă locul 16 în ierarhia judeţeană.

Cele mai slabe rezultate în Roşiorii de Vede au fost obţinute de Şcoala Gimnazială “Dan Berindei”, unde doar 41,38% din numărul absolvenţilor au obţinut cel puţin 5 la evaluarea naţională.

La Turnu Măgurele cele mai bune rezultate au fost obţinute de Liceul Teoretic “Marin Preda” (89,66% – locul 11 în ierarhia judeţeană), iar cele mai slabe de Şcoala Gimnazială nr. 2 (60% – locul 45 în ierarhia judeţeană).

Datele furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman arată că dintr-un total de 123 de unităţi de învăţământ gimnazial, doar 61 au obţinut anul acesta un procent de promovabilitate de cel puţin 50%.

O şcoală din Teleorman a înregistrat promovabilitate 0%, aceasta având însă un singur absolvent. Este vorba de Şcoala Gimnazială Ciuperceni. Rezultate foarte slabe, sub 20%, au obţinut şi şcolile: nr. 1 Olteni, Năsturelu, Beciu, Bujoreni, Răzmireşti, nr. 2 Prundu, Plopii Slăviteşti, Puranii de Sus.

Astfel, la nivel judeţean procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională a fost anul acesta de doar 60%, rezultate mai proaste înregistrându-se doar în judeţul Giurgiu. Media naţională a fost de 75%, iar cele mai bune rezultate au înregistrat judeţele: Brăila (89,2%), Cluj (88,9%), Municipiul Bucureşti (87,2%), Prahova (85,9%) şi Galaţi (81,9%).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.