Social

Topul liceelor din județ, după rezultatele la Bacalaureat

Ministerul Educației și Cercetării a publicat, luni, rezultatele finale obținute la Examenul de Bacalaureat de absolvenții studiilor liceale, sesiunea iunie-iulie 2020. În urma soluționării contestațiilor, promovabilitatea la nivelul județului Teleorman este de 54,25% pentru candidații înscriși din toate promoțiile și 63,03% pentru candidații din seria curentă, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Teleorman. Pe probe, la Limba și literatura română, rata de promovare este de 79,08%, la proba obligatorie a profilului rată de promovare este de 61,57%, în timp ce la proba la alegere a profilului și specializării rată de promovare este de 74,67%.

Patru dintre absolvenții de liceu din județ, care au susținut anul acesta Examenul de Bacalaureat, au obținut media 10 (zece), iar aceștia sunt Delcea Andreea Georgiana – Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat”, Alexandria, Negru Vlad – Liceul Teoretic Zimnicea, Stancu Elisabeta Anda – Liceul Teoretic „Marin Preda”, Turnu Măgurele, și Ștefan Alexandra Maria – Colegiul Național „Anastasescu”, Roșiorii de Vede.

După afișarea rezultatelor inițiale, 678 de candidați au depus 1.028 de contestații, dintre care 313 au fost depuse pentru proba de Limba și literatura română, 399 pentru proba obligatorie a profilului și alte 316 pentru proba la alegere a profilului și specializării.

Din numărul total de contestații depuse, potrivit informațiilor furnizate, pentru 499 de lucrări, nota finală a fost mai mare decât nota inițială; pentru 58 de lucrări, nota finală a fost egală cu nota inițială, iar pentru 471 de lucrări, nota finală a fost mai mică decât nota inițială.

În ceea ce privește influența notelor contestate asupra mediei finale de bacalaureat, în urma soluționării contestațiilor, 46 de candidați, declarați inițial nepromovați, au obținut medii mai mari sau egale cu 6 (șase), promovând astfel examenul. În schimb, nici un elev cu medie inițială 6 sau peste 6 nu a avut media finală sub 6.

Potrivit rezultatelor finale obținute de candidații din județul Teleorman în sesiunea iunie-iulie 2020, pe primele cinci poziții se situează liceele: Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria – promovabilitate 92,50%, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria – promovabilitate 90,09%, Colegiul Național „Unirea” din Turnu Măgurele – promovabilitate 78,08%, Colegiul Național „Anastasescu” din Roșiorii de Vede – promovabilitate 73,24%, Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” din Alexandria – promovabilitate 61,59%.

One Comment

  1. La liceul Ghica promovabilitate este artificială! Au avut sub o sută de elevi în generația curentă! De peste zece ani nu au mai dat o generație decentă din motive ce țin de lipsa de pregătire a unor cadre didactice, management defectuos și numărul de țoape, pipițe și fetițe ce vin mai mult dezbrăcate la liceu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.