Eveniment

Topul celor mai bune licee din Teleorman – Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” are cel mai mare procent de promovabilitate la Bacalaureat

bacMonica DUMITRESCU

Chiar dacă la nivel judeţean rezultatele la bacalaureat sunt dezastruoase, există şi câteva unităţi de învăţământ teleormănene care au rezultate bune în fiecare an. În această sesiune, cele mai bune rezultate au fost obţinute de absolvenţii Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, care conduce detaşat în clasamentul judeţean. 83,20% dintre absolvenţii acestei unităţi de învăţământ au promovat Bacalaureatul în această sesiune. La peste 10 procente distanţă, pe locul al doilea se situează Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”, tot din municipiul Alexandria, procentul de promovabilitate înregistrat anul acesta fiind de 72,31%, iar pe locul al treilea în ierarhia judeţeană se situează Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, cu un procent de promovabilitate de 71,37%. Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele ocupă anul acesta locul 4 în ierarhia judeţeană cu un procent de promovabilitate de 71,20%. Pe locul 5 se află Liceul Teoretic “Marin Preda” cu 65,58%, pe locul 6 Liceul Teoretic Zimnicea cu 52, 62%, pe locul 7 Colegiul Naţional “A. D. Ghica” din Alexandria cu 50,79%, iar pe locul 8 Seminarul Teologic “Sf. Calinic” cu 50% promovabilitate la bacalaureat. Restul liceelor din Teleorman au înregistrat promovabilitate sub 50%.

 

 

Două licee cu promovabilitate zero

 

Niciun absolvent de la Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” din Botoroaga şi Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede nu a reuşit să promoveze bacalaureatul anul acesta. Nu este însă o premieră, cele două unităţi de învăţământ având promovabilitate zero la Bacalaureat şi în anii anteriori. Rezultate slabe cu procente de promovabilitate puţin peste 5% au fost obţinute şi la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” şi Liceul Tehnologic nr. 1 din Alexandria.

 

 

Două medii de 10 la Bacalaureat în Teleorman

 

Doi absolvenţi de liceu din Teleorman au reuşit să obţină anul acesta note de 10 la toate cele trei probe scrise ale Bacalaureatului. Este vorba despre Matei Iulia Simina şi Stanciu Ana Maria, liceele de la care provin cei mai performanţi absolvenţi din Teleorman fiind Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” din Alexandria, respectiv Liceul Teoretic Videle. Alţi 56 de absolvenţi de liceu din Teleorman au oţinut medii la bacalaureat de peste 9.5, majoritatea obţinând notă maximă la cel puţin una dintre discipline.

2 Comments

  1. Diferenta dintre Romania si America este ca,in Romania,bacalaureatul are caracter national de tip comunist iar in America ,graduarea cum ii zic ei este o problema strict personala a fiecarui tanar. Rezultatul: America e America iar Romania este dupa chipul si asemanarea celor care o conduc si a regimului mafioto-comunist care o guverneaza de la lovitura de stat din 1989 pana azi.

  2. Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” din Botoroaga şi Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede, doua focare de cultura cu profesori ce nu vor sa-si dezminta renumele. Cinste lor! Ar mai fi trebuit sa li se alature si Colegiul Tehnic „General David Praporgescu”, alta floare rara a invatamantului teleormanean!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.