Sport

Top evenimente sportive rămase de disputat în 2021

2021 este un an plin pentru fanii sportului, care vor putea urmări cele mai tari competiții. Începând cu luna mai sunt programate astfel turnee de tenis de top, Jocurile Olimpice, EURO 2020 și multe altele.

Iată care sunt cele mai importante competiții rămase de disputat în acest an:

 

  1. Jocurile Olimpice – Aceasta e cea mai importantă competiție rămasă de disputat în acest an, iar întreaga planetă își va îndrepta privirile către Tokio (Japonia) între 29 iulie și 8 august. Este o competiție așteptată de milioane de oameni, în care japonezii au investit masiv pentru o organizare perfectă. Bugetul organizării a trecut de 15 miliarde de dolari, iar niponii promit o ediție de neuitat. România are și ea așteptări de la această competiție, în special la spadă și canotaj, de unde sperăm să obținem câteva medalii. De asemenea, atenția va fi îndreptată și către naționala olimpică de fotbal, pregătită de Mirel Rădoi.

 

  1. EURO 2020 – Pentru a marca aniversarea de 60 de ani a competiției, UEFA a decis un format special pentru EURO 2020, programată să aibă loc între 11 iunie și 11 iulie 2021. Astfel, competiția va avea loc în 12 orașe din 12 țări diferite. Iar pentru a doua oară în istorie stadionul Wembley va găzdui finala, așa cum s-a întâmplat și la ediția din 1996. România nu este calificată la EURO, dar la București vor avea loc pe Arena Națională trei meciuri din Grupa C și o optime de finală. Așadar, românii vor avea ocazia să vadă meciuri de un nivel ridicat. În ce privește favoritele, La NetBet, favorite să câștige EURO 2020 sunt Anglia și Franța, ambele cu cota 6.00. Pe platforma operatorului recunoscut și pentru excelentul cazino online mobile NetBet, următoarele favorite sunt Belgia (cota 7.00), Spania (cota 8.50), Germania (cota 8.50) și Portugalia (cota 9.50).

 

  1. Campionatul Mondial de handbal feminin – După ce a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, naționala României speră într-un parcurs bun la Campionatul Mondial de handbal feminin. Competiția va avea loc în Spania, intre 2 și 19 decembrie și va pune față în față 32 de echipe de pe 5 continente. Fetele noastre trebuie să treacă de barajul cu Macedonia de Nord pentru a ajunge la turneul final. La ultima prezență la Campionatul Mondial, România a terminat pe locul 12. Cel mai bun rezultat datează din 1962, când România a devenit campioană mondială în acest sport. În istoria recenta, cel mai bun rezultat este din 2015, locul 3.

 

  1. Cele mai tari turnee de tenis – În acest an mai sunt programate trei turnee de Grand Slam, după cum urmează: Roland Garros (30 mai – 12 iunie), Wimbledon (28 iunie – 11 iulie) și US Open (30 august – 12 septembrie). Românii vor urmări cu mare interes aceste competiții, în condițiile în care Simona Halep se poate impune în oricare dintre ele. La Roland Garros a câștigat deja un titlu în 2018 și mai are două finale pierdute în 2014 și 2017. Apoi, la Wimbledon este campioană en-titre, după victoria din 2019 în fața Serenei Williams. În schimb, la US Open cel mai bun rezultat al Simonei este o semifinală. De asemenea, în toamnă va avea loc și Turneul Campioanelor, dar data acestuia nu a fost încă anunțată. Aici, cel mai bun rezultat al Simonei Halep este o finală pierdută în 2014 în fața Serenei Williams.

 

  1. Finala Champions League – A 66-a finală din istoria Champions League este programată pe 29 mai 2021, pe Ataturk Olympic Stadium din Istanbul. Competiția este încă în desfășurare și finalistele nu sunt cunoscute, dar va fi cu siguranță spectacol. Câștigătoarea va obține totodată dreptul să participe în Supercupa Europei și se va califica la Campionatul Mondial al Cluburilor din Japonia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.