Social

Toate orașele din Teleorman sunt în scenariul roșu / Videle și Alexandria au cele mai mari rate de infectare

Orașul Videle are cea mai mare rată de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 dintre toate cele 97 de localități ale județului Teleorman. Potrivit cifrelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, la data de 31 ianuarie, 9.65 la mie, cu 107 cazuri confirmate la 14 zile, sunt datele înregistrate la Videle. Nici Alexandria, municipiul Reședință de județ, nu stă prea bine, aici fiind raportate cele mai multe infectări în ultimele două săptămâni, respectiv 388 de cazuri, în timp ce rata de incidență este de 7.95 cazuri la mia de locuitori. În ceea ce privește celelalte trei localități urbane din județ, și acestea au depășit pragul de 3 cazuri la mie, astfel Zimnicea – 4.35, Turnu Măgurele – 4.26 și Roșiorii de Vede – 3.59.

Incidență mai mare de 7 la mie mai înregistrează comunele Suhaia, Nanov, Olteni, Sfințești, în timp ce la polul opus, fără nicio infectare cu COVID-19 în ultimele două săptămâni, se află Beciu, Beuca, Didești, Purani, Răsmirești, Săceni și Uda-Clocociov.

În ultimele 14 zile, arată sursa citată, 1371 de teleormăneni au primit vestea că au contractat noul coronavirus, rata de incidență la nivelul județul ajungând la 3.87.

De asemenea, a crescut și rata de ocupare a paturilor COVID în spitalele din Teleorman, la 24,33%, în timp ce în 24 de ore s-au vaccinat împotriva COVID-19 81 de persoane și au fost efectuate 198 de teste RT-PCR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.