Eveniment

Toate liceele din Alexandria au participat la festivitatea de absolvire organizată de municipalitate

IMG_6351IMG_6349

IMG_6370IMG_6357

Monica DUMITRESCU

Primăria Alexandria, Consiliul Local al municipiului şi Consiliul Local al Tinerilor din Alexandria au organizat marţi, 31 mai 2016, pe platoul din faţa Casei de Cultură ceremonia “Ziua absolventului”.

După ultimul clopoţel şi după ce şi-au luat rămas bun de la profesorii care le-au îndrumat paşii timp de patru ani, absolvenţii promoţiei 2016 din cele şase licee alexăndrene au părăsit băncile şcolii, îndreptându-se către o altă etapă a vieţii lor. Îmbrăcaţi în robe, cu tocă şi eşarfe colorate purtând însemnele liceului, absolvenţii de la liceele alexăndrene s-au încolonat şi au pornit cu surle şi trâmbiţe până la Casa de Cultură unde s-a desfăşurat festivitatea de premiere a şefilor de promoţie şi a celor care au obţinut premii şi distincţii la concursurile şi olimpiadele şcolare, odată cu ei fiind premiaţi şi profesorii care s-au ocupat de pregătirea lor.

Consiliul local al tinerilor a marcat momentul printr-un flash mob la care au participat şi liceeni adunaţi pe platoul din faţa Casei de Cultură.

La sfârşit, conform tradiţiei, absolvenţii au aruncat tocile cât mai sus, s-au îmbrăţişat şi s-au fotografiat cu colegii, profesorii, părinţii.

“Urmează o perioadă grea pentru noi, însă acum suntem fericiţi. Cei patru ani de liceu au fost fantastici. Materializarea celor patru ani de liceu cred că se vede aici. Suntem extraordinar de fericiţi pentru că terminăm şi suntem mândri pentru că am reprezentat acest liceu, unul dintre cele mai prestigioase din judeţul nostru”, a declarat o tânără absolventă a Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat”.

“Se încheie o etapă importantă din viaţa noastră. Sunt copleşită de emoţii. Mă încearcă un amestec de bucurie, tristeţe, speranţă. Pe parcursul celor patru ani de liceu am încercat să mă maturizez alături de profesorii mei, care mi-au fost mai mult prieteni, m-au învăţat că totul în viaţă trebuie depăşit cu zâmbetul pe buze şi sunt sigură că totul va fi bine”, a spus o altă tânără absolventă de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”.

“Liceul pentru mine a însemnat nopţi nedormite, emoţii, prietenii legate puternic şi distracţie. Nu mă simt bine acum, începe greul şi vedem ce va fi”, a mărturisit un tânăr absolvent de la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”.

Oficial, pentru elevii din clasele a XII-a cursurile se vor încheia vineri, 3 iunie, însă aceştia şi-au luat deja rămas bun de la şcoală. Până se vor putea bucura pe deplin de vacanţă, va mai trece însă o vreme. Examenul de Bacalaureat, probă de foc pentru cei mai mulţi dintre ei, bate la uşă. Abia spre jumătatea lunii iulie vor putea respira uşuraţi, după ce vor fi afişate rezultatele. Nu pentru mult timp însă, pentru cei mai mulţi dintre ei urmând cursa admiterii în învăţământul universitar. Abia după acest moment se vor putea bucura de vacanţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.