Sport

Titlu național școlar pentru baschetul feminin alexăndrinean

Echipa feminină de baschet a Colegiului Național ”Al. I. Cuza” din Alexandria a câștigat medaliile de aur la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, licee. Fetele noastre au evoluat în Sala Sporturilor din Târgoviște, impunându-se în semifinale împotriva reprezentantei județului Cluj, LAPI Dej, cu 63-57.

În marea finală, baschetbalistele noastre au trecut de echipa gazdă, reprezentanta județului Dâmbovița, Liceul Teoretic ”Nicolae Cercel” Târgoviște, cu scorul de 56-44. Evoluția fetelor a fost entuziasmantă, iar Alina Podar, la finele competiției, a fost desemnată coșgeter, primind și un titlu individual.

Performanța echipei liceale nu trebuie să mire, deoarece această generație de excepție mai înscrie un trofeu valoros într-o pleiadă care mai cuprinde încă două medalii de aur (2014 și 2016) și una de bronz (2015) la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. La nivel de junioare, aceeași echipă a obținut succesiv primul loc și medaliile de aur la U12, U13, U14, U15, U16 și de două ori consecutiv la U18. La această salbă se adaugă și un bronz la U17, obținut în același an în care echipa a fost campioană națională U16.

Felicitările sunt de prisos! Mai degrabă le-am ura fetelor mult succes la apropiatul examen de bacalaureat care urmează. Sperăm, desigur, să le vedem evoluând mai departe pe arenele cu panouri și să fie câștigătoare, atât în sport, cât mai ales în viață! (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.