Politic

Tîrnăcop Iulian, consilier local la Drăgăneşti Vlaşca, evaluat de ANI pentru avere nejustificată

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 773.994,85 Lei (aprox. 199.453 Euro), între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu soția de către Tîrnăcop Sebastian Iulian, consilier local în cadrul Consiliului Local Drăgănești Vlașca, Județul Teleorman.

În perioada 2008 — 2009 și în cursul anului 2011, Tîrnăcop Sebastian Iulian a realizat, împreună cu soția, venituri salariale în cuantum de 335.406,82 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 1.109.401,67 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 773.994,85 Lei (aprox. 199.453 Euro).

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Tîrnăcop Sebastian Iulian împreună cu soția, în perioada exercitării funcției publice.

Tîrnăcop Sebastian Iulian a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.