Sport

Tir talere – Roxana Manole se pregăteşte pentru Europenele din Germania

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUna din cele mai importante sportive din Teleorman, care s-a evidenţiat într-o disciplină în care rezultatele sunt în strânsă legătură cu pregătirea la antrenamente, este Roxana Manole, multiplă campioană naţională la juniori şi seniori în proba de skeet (tir talere). Sportiva legitimată la CST Alexandria a reuşit recent să câştige încă o dată campionatul naţional de senioare, învingând-o în finală pe mult mai titrata Lucia Mihalache (reprezentanta României anul trecu la Jocurile Olimpice de la Londra), iar supremaţia sa pe plan naţional a fost confirmată de prezenţa în lotul naţional al României pentru Campionatele Europene din Germania, de la Shul.

Pentru sportiva de la CST Alexandria această participare la Europenele de seniori nu este o premieră; ea a participat, şi acum doi ani de zile, la competiţia continentală, desfăşurată în Croaţia, dar n-a reuşit să urce pe podium, cum se întâmplase în Rusia (la Kazan), la nivel de juniori (locul 3 pe echipe). De această dată, alexăndreanca în vârstă de 23 de ani abordează întrecerea din postură de favorită la calificarea în finală, iar acolo se poate înâmpla orice. “Eu sunt mulţumită că am confirmat că pot fi inclusă în lotul naţional. Nu mi-am propus un loc anume, pentru mine este important să trag cât mai bine, să ajung în finală, iar acolo se fie cât mai concentrată!”, a fost declaraţia Roxanei Manole, sportivă care rămâne în continuare la fel de modestă. Deşi a avut ca antrenor, a nivel de juniori, pe Emanuel Panduru, Roxana Manole se pregăteşte singură de mai bine de doi ani de zile, însă acest lucru o avantajează, pentru că îşi stabileşte singură programul de antrenament; iar rezultatele s-au văzut în această privinţă.

Plecarea delegaţiei României către Germania, unde au loc Campionatele Europene de tir talere (inclusiv proba de skeet) va avea loc pe 1 august a.c. Lotul feminin de senioare cuprinde trei sportive: Lucia Mihalache (CS Arad), Carmen Cărbunaru (Steaua Bucureşti) şi Roxana Manole (CST Alexandria; antrenor federal Atilla Ciorba.

 

Roxana Manole (n. 01.06.1990)

– are în palmares patru titluri naţionale la junioare, proba de skeet, talere;

– două titluri naţionale la senioare (2012, 2013);

– o prezenţă la Campionatul european de juniori (Kazan); o prezenţă la Campionatul European de seniori (Croaţia).

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.