Sport

Tir talere – Roxana Manole s-a clasat pe locul 17 la Europene

Recent, în Germania s-au disputat Campionatele Europene de tir talere, competiţie la care delegaţia României a fost reprezentată de trei sportive; Lucia Mihalache (de la CS Arad), Carmen Cărbunaru (de la Steaua Bucureşti) şi Roxana Manole (de la CST Alexandria), antrenor federal Atilla Ciorba, au concurat atât în proba individuală, cât şi pe echipe, iar rezultatele au fost destul de mulţumitoare. Între cele trei concurente s-a remarcat şi prezenţa alexăndrencei Roxana Manole, sportivă care revine la o competiţie de anvergură după trei ani de zile, iar prestaţia acesteia a fost considerată una pozitivă de stafful federal. Deşi s-a clasat doar pe locul 17 la individual, cu cele 66 puncte reuşite, Roxana Manole (23 ani) a avut o evoluţie care demonstrează că este una din cele mai promiţătoare tinere trăgătoare din ţară, iar şansa de a participa la Europenele de seniori a fost valorificată de aceasta. “Ce pot să spun, a fost o competiţie foarte echilibrată, diferenţa faţă de un concurs în ţară, chiar şi un campionat naţional, este foarte mare, nici nu se poate compara. La asemenea competiţii senzaţia este una deosebită, totul este diferit decât ceea ce cunoşteam la competiţiile din ţară. Eu însă am reuşit să-mi stăpânesc emoţiile şi mă bucur că am tras un rezultat zic eu bun, chiar dacă nu am putut obţine o clasare mai sus!”, au fost cuvintele Roxanei Manole, sportivă revenită acasă în week-endul trecut. Sportiva, care din acest an lucrează atât individual, cât şi alături de multipla campioană naţională Magdalena Dudeanu, pe care o are drept antrenor, a concurat la Europenele din Germania şi în proba pe echipe, alături de celelalte sportive din lot, însă evoluţia n-a fost una strălucită, în final România clasându-se pe locul 7.

La Campionatele Europene de tir talere de la Suhl (Germania) au participat sportivi din peste 20 de ţări, iar în proba de skeet au concurat 38 de sportive, calificate în urma îndeplinirii baremurilor impuse pentru participare.

Rezultatele obţinute de cele trei sportive din lotul naţional al României la Campionatele Europene de tir talere, din Germania – Suhl, au fost:

– Lucian Mihalache (CS Arad) – locul 11 (68 puncte);

– Roxana Manole (CST Alexandria) – locul 17 (66 puncte);

– Carmen Cărbunaru (Steaua Bucureşti) – locul 35 (56 p.);

– echipa României – locul 7.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.