Sport

Tir talere – Roxana Manole a plecat la Campionatul European

De o săptămână au început Campionatele Europene de tir talere, care au loc în Ungaria, la Sarlosputza, acolo unde se participă cei mai buni sportivi de pe continent. Proba feminină a întrecerii va debuta luni, 23 iunie, când are loc antrenamentul oficial, iar între concurente se află şi cele trei trăgătoare din România, Roxana Manole (CST Alexandria), Lucia Mihalache (CSM Arad) şi Marina Cărbunaru (Omega Tehnoton Iaşi). Coordonate de antrenorul federal Attila Ciorba, cele trei românce vor concura atât în proba pe echipe, cât şi individual, iar obiectivul propus este obţinerea unei medalii. Pentru alexăndreanca Roxana Manole, prezenţa într-un campionat european de senioare nu este o premieră, ea fiind prezentă şi în anii trecuţi la un asemenea nivel. Totuşi, de fiecare dată participarea într-o competiţie majoră presupune un plus de concentrare şi emoţie, mai ales că sportiva de la CST Alexandria este cea mai tânără componentă a lotului. “Sigur că am un sentiment de emoţie, însă sper să trag cât mai bine şi voi încerca să nu mă gândesc prea mult la locul pe care sunt. Eu vreau în primul rând să îmi confirm rezultatele în plan sportiv, aşa am reuşit de fiecare dată să obţin performanţe”, a spus Roxana Manole înainte de plecarea spre Europene.

După câteva zile de cantonament alături de colegele ei din lotul naţional, Roxana Manole (cotată al 5-lea sportiv român în clasamentul federaţiei de resort în 2013) a plecat vineri după-amiază spre Ungaria, iar marţi va intra în concurs. Conform calendarului anunţat de organizatori, probele feminine de la Europenele din Ungaria se vor desfăşura în zilele de 24 şi 25 iunie.

Să mai spunem că delegaţia masculină a României la Campionatele Europene din Ungaria a avut doi reprezentanţi, care n-au reuşit clasări prea importante în proba de trap; cei doi trăgători au fost Mihai Ionescu (locul 50, cu 68 de puncte) şi Florin Băban (locul 57 cu 67 de puncte).

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.