Social

“Tinerii teleormăneni și Uniunea Europeană”, dezbatere-concurs cu peste 80 de liceeni participanți

Peste 80 de adolescenţi, însoţiţi de cadre didactice şi bibliotecari, au participat luni, 9 mai, de Ziua Europei, la dezbaterea-concurs “Tinerii teleormăneni şi Uniunea Europeană” – eveniment organizat de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, găzduit de Biblioteca Municipală “Gala Galaction” din Roşiori de Vede.

Potrivit reprezentanților centrului, competiţia, dedicată elevilor din clasele IX-XII din liceele teleormănene, a adus la start cinci echipe, fiecare echipă fiind coordonată de un profesor sau bibliotecar. Competitorii au avut de răspuns la 17 întrebări despre trecutul, prezentul şi viitorul UE (Originile și fundamentele Uniunii Europene; Cum funcţionează Uniunea Europeană?; Ce face Uniunea Europeană? Viitorul Europei: NextGenerationEU ca schimbare de paradigmă în procesul de integrare europeană, toate aceste în strânsă legătură cu Anul European al Tineretului), iar pentru departajare a trebuit ca fiecare echipă să-şi exprime opiniile şi speranţele pentru viitorul Europei.

Pentru a mai risipi din emoţiile concurenţilor, publicul a aflat semnificaţia zilei de 9 mai de la istoricul Victor Gabriel Osăceanu, profesor de istorie la Şcoala Gimnazială “Zaharia Stancu” din Roșiori de Vede şi au primit încurajări chiar de la primarul municipiului Roşiori de Vede, ec. Valerică Gheorghe Cîrciumaru.

Juriul concursului a avut o misiune dificilă, acordând următoarele premii: Premiul I: Echipa “EURO-CUZA” – de la Colegiul Național “Al. I. Cuza” din Alexandria, coordonată de prof. Simona Stoenescu – directorul Colegiului şi prof. Adriana Unteşu; Premiul al II-lea:  Echipa “LTVM – VIITORI AȘI!” de la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Roșiori de Vede, coordonată de prof. dr. Daniela Gheorghescu, directorul adjunct al instituției; Premiul al III-lea:  Echipa “PEDA” alcătuită din elevi de la Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, dar coordonaţi astăzi de bibliotecar Valentina Pașa – managerul Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman – instituție care este și principalul punct de informare europeană al centrului EUROPE DIRECT Teleorman; Locul IV: Echipa “ANASTASIȘTII” – de la Colegiul Național Anastasescu din Roșiori de Vede, coordonată de bibliotecar Daniela Delcescu; Locul V: Echipa “YES TEAM” – de la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” din Roșiori de Vede, coordonată de prof. Marius Urlan şi prof. Gina Staicu.

Toţi participanţii la concurs au fost premiaţi cu materiale de promovare a Uniunii Europene, a NextGenerationEU, a Anului european al tineretului, a Centrului ED Teleorman, specifice tinerei generaţii, publicaţii editate de Oficiul pentru publicaţii al UE şi diplome.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.