Social

Tinerii teleormăneni îşi aleg liderii – 77 de liceni, în cursa pentru un loc în Consiliul Judeţean al Tinerilor

elevi liceuConsiliul Judeţean al Tinerilor Teleorman şi Asociaţia Euro Teleorman derulează în acestă perioadă proiectul “Alege pentru TINEri”, care are ca scop pregătirea tinerilor în vederea formării unui comportament responsabil faţă de societatea în care trăiesc, oferindu-le un mediu propice iniţierii şi dezvoltării de proiecte.

În cadrul proiectului, având în vedere faptul că mandatul actualilor consilieri CJTT se apropie de sfârşit, sunt organizate alegeri a unor noi membri, care să continue şi să îmbunătăţească munca predecesorilor. Astfel, proiectul “Alege pentru TINEri” se adresează tuturor tinerilor liceeni din judeţ şi presupune chemarea la urne a acestora pentru a-şi desemna din rândurile lor, 21 de  consilieri care să le reprezinte interesele.

Potrivit organizatorilor, în cursa pentru ocuparea celor 21 de locuri de consilieri s-au înscris 77 de elevi din clasele a IX- a şi a X-a, aceştia fiind singurii care pot candida pentru ocuparea unui loc in Consiliul Judeţean al Tinerilor Teleorman.

Cei mai mulţi candidaţi, respectiv 25, sunt liceeni din municipiul Alexandria, cărora li se adaugă 14 candidaţi din Turnu Măgurele, 11 candidaţi în Roşiorii de Vede, 3 candidaţi în Zimnicea, 4 candidaţi în Videle, 8 candidaţi în Piatra, 6 candidaţi în Drăgăneşti Vlaşca, 4 candidaţi în Olteni şi 2 candidaţi în Botoroaga.

Campania electorală în cadrul căreia candidaţii îşi promovează atât imaginea, cât şi ideile de proiecte, în scopul atragerii votului şi obţinerii unui mandat de consilier în cadrul CJTT se va încheia pe 20 februarie. În data de 21 februarie, toţi liceenii din judeţ, de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a, sunt aşteptaţi la vot.

Liceenii, în derularea proiectului, sunt sprijiniţi de consilierii cu munca educativă din fiecare liceu, care coordonează procesul electoral şi asigură buna desfăşurare a proiectului în liceul de care aparţin. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.