Social

Tinerii din Turnu Măgurele vor avea un centru pentru activități, evenimente educative și de petrecere a timpului liber

Pe data de 18 iunie 2021, Dănuț Cuclea, primarul municipiului Turnu Măgurele, anunța că a fost emis ordinul de începere al obiectivului de investiție “Creare Centru pentru tineret și amenajare grădină publică adiacentă acestuia în municipiul Turnu Măgurele”. Potrivit informațiilor publicate de reprezentanții primăriei, durata de execuție a lucrărilor este de 16 luni, valoarea totală fiind de 11.101.265,35 lei, inclusiv TVA.

Așadar, acest lucru înseamnă că în octombrie 2022 tinerii turneni vor avea un centru pentru a-și petrece timpul liber, dar și pentru a-și dezvolta aptitudinile sociale și pentru a-și îmbunătăți cunoștințele în diverse domenii prin realizarea unor activități și evenimente educative și de petrecere. În cadrul acestui Centru de tineret, sursa citată transmite că vor funcționa o serie de ateliere, cum ar fi atelier performanță școlară, expoziții permanente și temporare și bibliotecă digitală. De asemenea, tot aici vor exista cluburi de dans, de fashion, de lectură și de actorie.

Pentru a face posibilă realizarea acestor activități, Centrul de tineret va fi amenajat în clădirea “Casa Prefectului”, care este formată din subsol și parter, fiind fostul sediu al Administrației Financiare – imobil situat în Calea Dunării, nr. 1. Reprezentanții primăriei transmit că se vor restaura fațadele (decopertări, demontare tâmplării, desfacere placaje), se vor finisa scările exterioare, va exista un elevator pentru persoane cu dizabilități locomotorii, iar trotuarul și acoperișul vor fi refăcute. De asemenea, va fi reamenajată grădina din fața clădirii pentru ca cetățenii să aibă un loc ideal pentru a-și petrece timpul liber, de a se recrea și a se relaxa.

Acest obiectiv de investiție reprezintă doar una din cele două componente ale proiectului “Centru de Tineret și străzi urbane pentru creșterea calității vieții în municipiul Turnu Măgurele”, deoarece, pe lângă acesta, se vor reabilita 6 străzi din zona centrală a muncipiului, respectiv: Castanilor, Oituz, Victoriei, 1 Decembrie, Măgurii și b.dul Independenței.

În principiu, pe 24 iunie 2020, reprezentanții primăriei spuneau că obiectivul general al proiectului este de a crește calitatea “vieții locuitorilor din municipiul Turnu Măgurele promovând incluziunea socială și combaterea sărăciei”. Potrivit sursei citate, valoarea totală a Contractului de finanțare este de 21.525.622,01 lei, din care finanțare nerambursabilă este de 18.231.461,10 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.